Ook voor ouderen zijn er mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen. (Foto: Henny van Roomen)
Ook voor ouderen zijn er mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen. (Foto: Henny van Roomen) Foto: Henny van Roomen

'Iets betekenen voor een ander geeft goed gevoel'

Nijmegen krijgt 75+ vrijwilligerscentrale

NIJMEGEN - Ouderen in Nijmegen die blij worden van helpen, kunnen vanaf deze maand terecht bij het project 75+ vrijwilligerscentrale. Samen met een vrijwilliger gaan ze in gesprek over wat er in hun wijk of vanuit huis allemaal zou kunnen op het gebied van vrijwilligerswerk. 

Besluit de oudere om iets uit te gaan proberen? Dan gaat de medewerker van de vrijwilligerscentrale bijvoorbeeld mee naar de eerste kennismaking of denkt mee over het vervoer. 

De 75+ vrijwilligerscentrale is een project van Club Goud in samenwerking met onder andere de Vrijwilligerscentrale Nijmegen en Bindkracht10. 
"Van helpen worden mensen gelukkig. Of je nou jong of oud bent, klein of groot, van jazz of Nederlandstalige muziek houdt, iets betekenen voor een ander geeft een goed gevoel. Maar hoe zit het als iemand al wat ouder is en misschien niet meer zo makkelijk op pad gaat? Of slechter hoort? Kan je dan ook nog als vrijwilliger iets betekenen? Zo ontstond het idee voor de 75+ vrijwilligerscentrale", aldus de initiatiefnemers.

De partners van de 75+ vrijwilligerscentrale zijn ervan overtuigd dat er ouderen zijn in Nijmegen die graag iets willen betekenen voor een ander, maar daarbij wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Denk dan bijvoorbeeld aan vervoer of hulp bij je digitaal aanmelden. De 75+ vrijwilligerscentrale gaat samen op zoek naar wat wèl kan in Nijmegen, helemaal vrijblijvend en met voornaamste doel: plezier!

Alle soorten en maten

In samenwerking met de Vrijwilligerscentrale Nijmegen ondersteunt een vrijwilliger de ouderen met het vinden van passend vrijwilligerswerk. Dit kan een eenmalige activiteit zijn bij een leuk evenement, of een paar keer kennismaken bij de plaatselijke moestuin. Houdt iemand van voorlezen, dan wordt gekeken naar mogelijkheden bij kinderopvang of bibliotheken. Voor het helpen bij het maken van een buurtmaaltijd of aansluiten bij een van de wijkactiviteiten in de buurt wordt men in contact gebracht met de opbouwwerkers of welzijnscoaches van Bindkracht10 in de wijk. Samen gaan ze op zoek naar wat zorgt voor plezier. De drempels om deel te nemen worden weggehaald.

De 75+ vrijwilligerscentrale is er dit voorjaar speciaal voor ouderen die het leuk vinden om te kijken wat de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk zijn in Nijmegen. 

De 75+ vrijwilligerscentrale is een project van Club Goud samen met de Vrijwilligerscentrale Nijmegen, Bindkracht10 en andere partners om op maat vrijwilligerswerk te creëren. Wanneer er voldoende animo is zal de Vrijwilligerscentrale Nijmegen het project structureel in hun aanbod opnemen.

Vraag een gratis gesprek aan

Bent of kent u iemand die misschien interesse heeft? Dan kunt u op de website kijken, een e-mail sturen of bellen met een van de medewerkers. U krijgt dan meer informatie over de mogelijkheden die er zijn en wat de 75+ vrijwilligerscentrale voor u zou kunnen betekenen.
Ga naar www.clubgoud.com/75 voor meer informatie of stuur een email naar neeltje@clubgoud.com. Ook kunt u Neeltje Rijpkema en Kim van de Waeter van de 75+ Vrijwilligerscentrale bellen via tel. 024-7810011.