Maak kennis met Bodemzicht.
Maak kennis met Bodemzicht. Foto:

Senioren Padel

NIJMEGEN - Padel Club Nijmegen is gestart met Senioren Padel. Iedere maandag is er tussen 11.00 en 15.00 uur de mogelijkheid aan te melden en samen met leeftijdsgenoten te padellen. Gratis. 

Hiermee biedt Padel Club Nijmegen senioren de mogelijkheid op een laagdrempelige manier kennis te maken met deze nieuwe sport. Ook wil de nieuwe padelclub in Nijmegen een bijdrage leveren om meer senioren met elkaar in contact te brengen en samen te sporten. Meer info: padel-nijmegen.nl.

Gymnastiek 
voor dames

NIJMEGEN - RKSV Brakkenstein afdeling damesgymnastiek is een enthousiaste damesgymclub. Ze doen aan sport en spel en werken onder deskundige leiding aan hun conditie. Er wordt gesport op dinsdagavond van 19.45-20.45 uur en van 21.45-21.45 uur en op woensdagavond van 19.00-20.00 uur en van 20.00-21.00 uur in de gymzaal aan de Kanunnik Faberstraat 65 in Nijmegen. Ze zoeken voor de woensdagavond nieuwe leden in de leeftijd vanaf ongeveer 50 jaar.

Kom eens kijken of neem een proefles. Voor informatie kun je contact opnemen met Gerrie Holleman tel. 06-14026285 of  Hannie Roelofs 024-3559537.

Accordeon-les voor beginners

NIJMEGEN - In Wijkcentrum De Ark van Oost in Nijmegen start 11 maart een beginnerscursus accordeonspelen. De bijeenkomsten zijn op vrijdag van 14.15 tot 16.15 uur. U kunt desgewenst vooraf een afspraak maken om kennis te maken met de docente. Voor meer informatie bel tel. 024-377 82 98. 

Ervaring is niet nodig, wel motivatie om thuis te oefenen en een accordeon zonder defecten. U leert (zo nodig) noten lezen. Aan bod komen ook muzikale ontwikkeling en kennis van het instrument.

Zelfhulpgroep stoppen 
met roken

NIJMEGEN - Ben je gestopt met roken en kan je extra steun gebruiken? Of heb je het verlangen om rookvrij te leven? Kom dan naar de gratis toegankelijke zelfhulpgroep ‘De Tweede Adem’.

Een zelfhulpgroep is een groepje mensen dat elkaar steunt. In dit geval om rookvrij te leven. Veel mensen lukt het om kort te stoppen met roken. Langdurig gestopt blijven met roken gaat veel beter met steun van elkaar. Een zelfhulpgroep volgt een vast programma. Bijzonder is dat er geen zorgverlener aanwezig is. In deze groep zorgen we voor elkaar zonder oordeel. Iedereen is gelijk.

Elke woensdag (vanaf 23 februari) van 14.30-16.00 uur in wijkcentrum De Brack, Leuvensbroek 1200 in Nijmegen. Eventueel kan je ook via videobellen deelnemen. Aanmelden via nijmegenrookvrij@pharos.nl.

Maak kennis met Bodemzicht

NIJMEGEN - De regeneratieve boerderij Bodemzicht organiseert twee Open Pakket-dagen op 12 maart en 2 april van 11.00 tot 16.00 uur. Wil je meer bewust, lekker en lokaal eten? Kom kijken of dit pakket wat voor jou is!

"Dit jaar leveren we een heel mooi pakket aan huis met regeneratieve groenten uit onze eigen tuin, lokale paddenstoelen van de Nijmeegse Versfabriek en naar keuze Bodemzicht klimaateieren. In 2022 werken we met solidaire betaling en gaan we ons ook weer volop inzetten voor de duurzame voedseltransitie, een gezond klimaat en heel veel biodiversiteit. Op de Open Pakketdagen kun je de boerderij bezichtigen (op landgoed Grootstal) en vragen te stellen over het pakket. Meer informatie onder het kopje ‘pakketten’ op www.bodemzicht.nl.

Workshop 
kleurenleer

NIJMEGEN - Bij het Creatief Centrum Nijmegen Zuid kunnen belangstellenden op dinsdag 8 maart van 19.30 tot 21.30 uur een workshop ecoline/kleurenleer volgen. Doel van deze workshop is om vrij en los te werken en inzicht te krijgen wat kleuren op verschillende materialen voor uitwerking hebben. Je krijgt uitleg over kleuren en de materialen die je ter beschikking hebt. De werkstukken moeten drogen en kunnen op een andere dag op afspraak opgehaald worden. 

Deelname kost 15 euro. Informatie en aanmelden: tel. 024-3452113 of info@ccnz.nl.