Exposities Stadskrant en Stichting KUS

NIJMEGEN - In de Passage Molenpoort in Nijmegen worden zaterdag 5 maart op de eerste verdieping twee tentoonstellingen geopend: 'Veertig jaar De Nijmeegse Stadskrant' en 'Vrede, Vrijheid en een Onsje Geluk'.  

Burgemeester Hubert Bruls en oud-journalist Rob Jaspers bespreken samen hun herinneringen aan De Nijmeegse Stadskrant. Met muziek en dans wordt het kleurrijke samenleven in vrede en vrijheid bezongen en getoond. Met medewerking van Mark Schilders, Anouk Balins, Karel Bosman, Gaiane Abrahamian en de Dragon Warriors.

Het openingsprogramma is van 15.30 tot 16.30 uur. Opgeven is niet noodzakelijk maar wordt wel op prijs gesteld: tel. 06-18194393. 

De Nijmeegse Stadskrant werd veertig jaar geleden opgericht na de Piersonrellen. Er was behoefte aan een krant die veel aandacht besteedde aan wat er verbeterd en anders zou moeten in Nijmegen. Na een aantal jaren maakte de redactie de overstap van een activistische krant naar een onafhankelijke journalistieke krant, die zich aan de regels van bijvoorbeeld hoor en wederhoor houdt. De tentoonstelling laat de geschiedenis van de krant én die van Nijmegen zien met de voorkanten van de in veertig jaar gemaakte kranten. Fotograaf Henk Braam toont bijzondere inkijkjes in het stadse straatleven en van Freek Janssen zijn cartoons te zien. 

De tentoonstelling Vrede, Vrijheid en een Onsje Geluk toont drie jaar activiteiten van Stichting KUS en laat het kleurrijke samenleven zien in Nijmegen in vrede en vrijheid. Wat betekent vrede en vrijheid voor jou in je dagelijks leven? Tientallen bekende en onbekende Nijmegenaren beantwoordden deze vraag door schilderijen, foto's, teksten en objecten te maken. De werken zijn in deze tentoonstelling en in acht Vrede- en Vrijheidstuinen in Nijmegen te zien.

Openingstijden van de tentoonstellingen woensdag t/m zaterdag van 12.00-17.00 uur. Zeker te zien tot 26 maart.