Persberichten

NIJMEGEN - Heeft u een persbericht voor de redactie? Stuur dat naar redactie@brugnijmegen.nl of ga naar www.brugnijmegen.nl en klik op Nieuws aanleveren.

Expositie 
Freek Sanders

NIJMEGEN - In het Huygensgebouw aan de Heyendaalseweg 135 in Nijmegen zijn tot 1 april werken te zien van Freek Sanders. De expositie is getiteld Leegte | Vorm. Abstractie is voor Sanders een manier om uiting te geven aan zijn werk. Gaven zijn werken voorheen nog de suggestie van diepte door middel van lijnvoering en transparantie, de laatste jaren is er een terugkeer naar het platte vlak. Het zijn composities van kleurvlakken waarin het spanningsveld zich begeeft tussen vormen onderling en de ruimtes daartussen, waarbij leegte vorm kan zijn, en andersom. Openingstijden: maandag t/m vrijdag 09.00-21.00 uur, zaterdag en zondag 10.00-16.00 uur. Meer info:www.freeksanders.com.

Theatermaker Godfried Beumers

NIJMEGEN - De Nijmeegse acteur, regisseur en verteller Godfried Beumers viert dit jaar zijn vijftigjarig theaterjubileum. Op donderdagavond 3 maart om 19.30 uur gaat Peter Nissen in de DoRe-kerk aan de Prof. Regoutstraat 23 in Nijmegen met hem in gesprek over verhalen vertellen en zingeving.  Zijn hele leven is hij met verhalen en theater bezig geweest: als acteur en regisseur, als opleider, als therapeut en als schrijver. Toen hij zelf met een ernstige leverziekte geconfronteerd werd en een levertransplantatie onderging, moest hij ook dat verhaal betekenis geven. Dat deed hij in het boek Een hellehond van pluche (2011). Zijn theaterjubileum viert hij dit jaar met een boek met drie theatermonologen: Noodzaak. Entree 5,00 euro. Aanmelden via aanmelding@dorenijmegen.nl.