Een divers gezelschap plant een boom in het Wij-bos. (Foto: Q. Shafiq)
Een divers gezelschap plant een boom in het Wij-bos. (Foto: Q. Shafiq) Foto: Q. Shafiq

'Wij-bos' als symbool voor diversiteit en verbinding

NIJMEGEN - Burgemeester Bruls plantte vrijdag 25 februari samen met leerlingen van het Pontem College, vrijwilligers van het project Shelter City en leden van Netwerk Kleurrijk Groen nieuwe bomen in het 'Wij-bos' bij Voedselbos Werelds. Met deze actie wil Bureau Wijland burgers van Nijmegen betrekken bij natuur en duurzaamheid.

Tijdens de boomplantdag werden verschillende fruitbomen geplant die symbool staan voor de verscheidenheid aan culturen en achtergronden onder de mensen in Nijmegen. Door samen een boom te planten, creëren de deelnemers een gedeelde en groene toekomst. 
Qader Shafiq van Bureau Wijland: "Sinds 2018 beschikken wij over een stuk grond van 5000 m2 dat deel uitmaakt van Voedselbos Werelds. Met deze actie willen we naast het betrekken van diverse gemeenschappen bij het onderwerp natuur en duurzaamheid, ook aandacht vragen voor het mondiale probleem van vluchtelingen. Een onderwerp dat zeker in een diverse stad als Nijmegen aandacht verdient!”

De aanwezigen plantten gezamenlijk tien jonge bomen. Daarmee leveren zij een bijdrage aan het toekomstige voedselbos en een groene toekomst voor alle Nederlanders.

Ook wordt er een boom geplant ter nagedachtenis aan Hélène van der Sijp, een actieve vrijwilligster van Shelter City.




Over de initiatiefnemer Bureau Wijland 

Bureau Wijland is een advies- en projectbureau dat staat voor duurzame verbinding van mensen en organisaties met elkaar en met de samenleving. Het ‘Wij-bos’ is een van de initiatieven binnen het programma Kleurrijk Groen. Met Kleurrijk Groen wil Bureau Wijland de betrokkenheid van Nijmegenaren met diverse culturele achtergronden bij natuur en duurzaamheid te stimuleren.