De brandende stad als gevolg van het Amerikaanse bombardement op 22 februari 1944, gezien vanuit het noorden (fotocollectie Regionaal Archief Nijmegen).
De brandende stad als gevolg van het Amerikaanse bombardement op 22 februari 1944, gezien vanuit het noorden (fotocollectie Regionaal Archief Nijmegen). Foto:

‘Het bombardement 22 februari 1944:
Nijmeegse kinderen in oorlogstijd’

NIJMEGEN - Veel kinderen lieten het leven tijdens het Amerikaanse bombardement op Nijmegen op 22 februari 1944. 

Ter nagedachtenis aan dit bombardement organiseren Regionaal Archief Nijmegen en www.stadswandelingnijmegen.nl op woensdag 2 maart een avond waarbij stil gestaan wordt bij het bombardement met in het bijzonder aandacht voor de jonge slachtoffers van dit drama.
De avond start in het Regionaal Archief Nijmegen met een inleiding door historicus Martijn Vermeulen waarna vervolgens onder leiding van Paul van der Flier bronnen worden besproken die afkomstig zijn uit het depot van het archief.

Ter afsluiting van het programma is er een korte rondleiding onder leiding van leraar geschiedenis Jan Baltussen waarbij fragmenten uit dagboeken, foto’s, documenten en afgenomen interviews op een aantal locaties in de Nijmeegse binnenstad in de context geplaatst worden. 

De  bijeenkomst is woensdag 2 maart van 19.00 tot 20.15 uur. Startpunt is Regionaal Archief Nijmegen (Mariënburg 27). Deelname is gratis. Let op: aanmelden is noodzakelijk en wel via info@stadswandelingnijmegen.nl 

Meer informatie:
www.stadswandelingnijmegen.nl