Online leefstijlprogramma na de behandeling van kanker

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Beter Gezond (onderdeel van het Radboudumc) heeft een nieuw online leefstijlprogramma ontwikkeld voor borst-, darm- en blaaskankerpatiënten. Patiënten die de afgelopen 1,5 jaar gediagnosticeerd zijn en die hun curatieve behandeling hebben afgerond, kunnen deelnemen aan het programma. 

In het online programma gaan 250 deelnemers, onder begeleiding van leefstijlprofessionals, aan de slag met voeding, beweging, ontspanning en slaap. In de eerste 3 maanden worden deelnemers intensief begeleid. In de daaropvolgende 21 maanden volgt een nazorgtraject. 

Aan het programma is een onderzoek verbonden. Het doel van het onderzoek is om inzicht te krijgen in de effecten van het leefstijlprogramma op zorggebruik, kwaliteit van leven en kans op recidief (terugkeer van kanker). Het programma wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van de AFAS Foundation, hierdoor kunnen deelnemers gratis deelnemen. Er zijn reeds 130 deelnemers enthousiast en succesvol gestart.

Sandra (41) kreeg endeldarmkanker. Na een intensieve behandeling is ze weer langzaam aan het opkrabbelen. Het leefstijlprogramma helpt haar daarbij. “Ik heb meer energie en ben bovendien tien kilo afgevallen. Maar het belangrijkste is dat ik veel bewuster bezig ben met gezond leven. Ik heb de dood in de ogen gekeken en ben voor 200% gemotiveerd er alles aan te doen om ‘gezond’ te blijven. Ik wil er zijn voor mijn man en kinderen.”

Aanmelden informatiebijeenkomst

Bent of kent u iemand die kanker heeft gehad en aan de slag wil met leefstijl? Op 7 april start de volgende groep. Op dinsdag 22 maart wordt hiervoor een informatiebijeenkomst georganiseerd in het AFAS Theater in Leusden. Aanmelden kan via: www.radboudumc.nl/informatiebijeenkomst-leefstijlprogramma

Voor meer informatie: www.radboudumc.nl/betergezond