Een vorige editie van Podium voor de Stad.
Een vorige editie van Podium voor de Stad. Foto: Marcel Krijgsman

Podium voor de Stad: ‘Het draait om de lol in het samenspelen’

Algemeen

NIJMEGEN - De Vereeniging Nijmegen bruist zondag 13 maart van 10.30 tot 17.00 uur van muziek! Na twee jaar geduldig wachten vindt dan nu écht de vijfde editie van Podium voor de Stad plaats: een eendaags muziekfestival vol optredens op drie podia in het Nijmeegse concertgebouw. 

Zo’n 25 Nijmeegse amateur-muziekensembles met in totaal bijna 650 muzikanten, trakteren de luisteraars op gratis mini-concerten in de drie zalen van De Vereeniging. 

In de jaren 2016 tot en met 2019 groeide Podium voor de Stad uit tot een succesvol festijn met honderden bezoekers. Het programma kwam tot stand in samenwerking met de Vrienden van de Stadsschouwburg en De Vereeniging.

“De lol in het samenspelen en het plezier om dit gevoel te delen met de luisteraars: daar draait het om”, aldus de organisatie. 

Programma

Iedereen kan de hele dag binnenlopen, er is een doorlopend programma variërend van Middeleeuwse en Barokmuziek, tot pop en kleinkunst. Van ingetogen uitvaartklanken tot uitbundige volksmuziek. 

Een tipje van de sluier: het Nijmeegs Kamerkoor zingt liederen van onder meer John Farmer en John Dowland, leden van het Nijmeegs Studentenorkest CMC spelen stukken van Antonio Vivaldi tot Astor Piazzolla, Harmonie Hatert brengt fragmenten uit The Lion King Soundtrack ten gehore en Qlite speelt muziek van Tsjaikovski tot Eric Clapton.

Het complete programma staat binnenkort op de website: www.stadsschouwburgendevereeniging.nl/programma/6216//Podium_voor_de_Stad

De voordeur is open vanaf 10.00 uur op zondag 13 maart. Uiteraard is ook het restaurant de gehele dag geopend.

Afbeelding