Interactieve belevingswand in Infocentrum WO2.
Interactieve belevingswand in Infocentrum WO2. Foto: Dick Peterse

Infocentrum WO2 en Vrijheidsmuseum zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers

Algemeen

NIJMEGEN/GROESBEEK - Het Infocentrum WO2 Nijmegen en het Vrijheidsmuseum in Groesbeek zijn op zoek naar vrijwilligers.

Het Infocentrum WO2 Nijmegen is een historisch, toeristisch en educatief informatiepunt. Het geeft de bezoekers aan het Rijk van Nijmegen een introductie op de verhalen, historisch erfgoed, evenementen en musea die de regio te bieden heeft als het gaat om de Tweede Wereldoorlog. Het centrum dient ook als startpunt van historische stadswandelingen, arrangementen en educatieve programma’s.

Voor het Infocentrum WO2 Nijmegen worden vrijwillige gastheren en gastvrouwen gezocht die bezoekers professioneel, klantvriendelijk en enthousiast ontvangen. Je hebt affiniteit met het onderwerp en kunt bezoekers wegwijs maken in stad en regio. Gezien het grote aantal Duits- en Engelstalige bezoekers is een basiskennis van deze talen van belang. Daarnaast bedien je de kassa van zowel de entree als de winkel en verzorg je alle daarbij behorende werkzaamheden. Inzet: hele dagen, minimaal twee keer per maand zowel door de week als in het weekend en in vakantieperiodes. Aanmelden via hr.vrijheidsmuseum@gmail.com. Infocentrum WO2 Nijmegen is te vinden in de Ridderstraat 27 in Nijmegen, www.infocentrumwo2.nl.

Vrijheidsmuseum

Het Vrijheidsmuseum in Groesbeek is een historisch educatief museum dat voor jong en oud het grensoverschrijdende en multiperspectieve verhaal vertelt van Oorlog en Vrijheid zonder Grenzen. Centraal staat de Tweede Wereldoorlog, in samenhang met de geschiedenis van de 20e eeuw én de actualiteit. Bezoekers worden uitgedaagd kritisch na te denken over vrijheid toen en nu.

Momenteel is het Vrijheidsmuseum op zoek naar vrijwillige medewerkers voor het Museumcafé. Inzet: hele dagen, minimaal twee keer per maand zowel door de week als in het weekend. Je ontvangt en bedient de bezoekers van het museumcafé en je bent verantwoordelijk voor het schoonhouden van het café. Ook kun je gevraagd worden een lunch voor groepen te verzorgen. Cafémedewerkers werken in teamverband. Aanmelden via hr.vrijheidsmuseum@gmail.com. Het Vrijheidsmuseum is te vinden aan Wylerbaan 4 in Groesbeek, www.vrijheidsmuseum.nl.

Beide musea bieden een plezierige werksfeer, een professioneel opleidingstraject, een reiskostenvergoeding en een collectieve ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering.

Het Vrijheidsmuseum.