De Nijmeegse Zeinab.
De Nijmeegse Zeinab. Foto: Roland J. Reinders/MAX)

Nijmeegse thuisbakker doet mee aan nieuwe editie van Heel Holland Bakt

Algemeen

NIJMEGEN - Het negende seizoen van Heel Holland Bakt gaat bijna van start, tien nieuwe bakkers gaan de bakuitdaging aan. Wie van hen weet de meeste indruk te maken op Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven? De thuisbakkers stellen zich voor op de website van Heel Holland Bakt. Onder de kandidaten Zeinab uit Nijmegen. 

De 25-jarige Zeinab woont in Nijmegen en is letterlijk van alle markten thuis. Haar moeder komt uit Kazachstan en haar vader uit Irak. Ze spreekt Russisch, Kazachs, Nederlands, Duits, Arabisch en Engels. Gezelligheid en delen staat centraal in haar cultuur en dit geeft ze graag door aan anderen. 

Zeinab is een echte creatieve bakker, een taart zonder decoratie is voor haar niet af. Ze is master studente, doet graag aan fitness en houdt van muziek. In haar vrije tijd is Zeinab al zingend te vinden in de keuken en speelt ze graag viool.

Vanuit alle windstreken van het land komen tien nieuwe bakkers samen om de bakstrijd aan te gaan voor de felbegeerde titel van Beste Thuisbakker van Nederland. Meerdere bakkers bakken dit jaar met een extra uitdaging: bijvoorbeeld vegan of glutenvrij.

In de eerste aflevering van het nieuwe bakseizoen op zaterdag 12 maart, is het thema: cake. Op het menu staat een slagroomtaart, roze koeken en een spektakelstuk met madeleines.

Heel Holland Bakt, gepresenteerd door André van Duin, is vanaf zaterdag 12 maart wekelijks om 20.30 uur te zien bij MAX op NPO 1. Heel Holland Bakt verhuist van de zondag naar de zaterdag. Verder is het recept nog hetzelfde gebleven. Meer info: www.heelhollandbakt.nl

De bakkers. geheel links de Nijmeegse Zeinab.