Delano van Luik (nummer 2) en lijsttrekker Marjolijn Mijling.
Delano van Luik (nummer 2) en lijsttrekker Marjolijn Mijling. Foto:

Het CDA gaat voor meer inspraak van de Nijmegenaar: 'We nemen inwoner serieus'

NIJMEGEN - Winkelcentrum Weezenhof, de Vossenlaan, de ontoegankelijke brug bij de Waalhaven en het stationsgebied. Deze projecten hebben één ding gemeen: inwoners worden door de gemeente niet serieus genomen, aldus CDA Nijmegen. 

"Neem winkelcentrum Weezenhof dat door het CDA op de agenda is gezet. Wijkbewoners sturen hun plannen naar de gemeente, maar de gemeente doet er niets mee. Pas als plannen af zijn, mogen bewoners meedenken. Er is dan alleen geen ruimte meer voor inbreng. Dit gebeurt ook bij de Vossenlaan en nu bij het stationsgebied." 

"Niet alle Nijmegenaren kunnen even gemakkelijk mee doen. Mensen die in een rolstoel zitten, moeten in de plannen van de gemeente voor de nieuwe brug in de Waalhaven honderden meters omlopen en Nijmegenaren die slecht kunnen zien, moeten maar een schietgebedje doen als ze oversteken bij het station. Het CDA maakt zich al tijden samen met de Fietsersbond en Oogvereniging hard voor een veilige oversteek over de busbaan bij het station. Het kan en moet anders." 

"Het CDA wil dat de gemeente pas contracten met grondeigenaren sluit als er ruimte is geweest voor inspraak van bewoners. Nijmegenaren bepalen zelf direct wat er in hun wijk gebeurt via een wijkforum." "Toegankelijkheid wordt weer de norm, dit is een recht. Het CDA wil dat er in elk gemeentelijk stuk aandacht is voor toegankelijkheid. Ook moet de gemeente voldoende ondersteuning bieden aan mensen met een beperking en verschillende mensen met een handicap laten meepraten met plannen. Het CDA neemt u als inwoner serieus."