De Jan Massinkhal vormt zondag 6 maart het decor voor een snuffelmarkt.
De Jan Massinkhal vormt zondag 6 maart het decor voor een snuffelmarkt. Foto:

Dansen voor senioren

NIJMEGEN - Seniorendanscafé Burgerlust in OBG Nijmegen opent dinsdag 22 maart weer de deuren. Muzikanten en vrijwilligers kunnen niet wachten om hun gasten weer te ontmoeten. De avonden zijn voor 50-plussers uit Nijmegen en omgeving die houden van een dansje en een praatje. Ook nieuwkomers en alleengaanden zijn welkom. Vaste entertainers staan garant voor een gevarieerde avond met foxtrot, wals, beat en line dance. Op 22 maart zorgt keyboardvirtuoos Tom Meuwese voor muziek. Toegang is gratis.
Seniorendanscafé is elke tweede en vierde dinsdag van de maand tussen 19.30 en 22.30 uur. OBG is te vinden aan de Prof. Cornelissenstraat 2 in Nijmegen. Interesse? Kijk op www.obg.nu of bel tel. 024-3279279.

Start leesclub 
Duitse literatuur

NIJMEGEN - In Nijmegen start een leesclub Duitse literatuur, die de boeken ook in het Duits bespreekt. In Bibliotheek De Mariënburg aan Mariënburg 29 in Nijmegen is op donderdagochtend 10 maart een informatiebijeenkomst voor mensen die Duitse literatuur willen (gaan) lezen en daardoor in contact willen komen met andere liefhebbers. Aanvang 10.00 uur. Het gaat om een leesclub die overdag bij elkaar komt. In verband met het beperkt aantal beschikbare plaatsen is aanmelden noodzakelijk. Dit kan via e-mail herman.roovers@senia.nl. Senia organiseert in heel Nederland leesclubs literatuur (ook Engels, Frans en Duits), biografieën, poëzie, filosofie en (kunst)geschiedenis. Meer informatie over de werkwijze is te vinden op www.senia.nl.

Snuffelmarkt in Jan Massinkhal

NIJMEGEN - Neuzen tussen allerlei spulletjes en curiosa, dat kan zondag 6 maart tijdens de snuffelmarkt in de Jan Massinkhal aan de Nieuwe Dukenburgseweg 5 in Nijmegen. Er zijn zo'n 170 kramen vol met spullen uit grootmoeders tijd. Je vindt er brocante, curiosa, verzamelobjecten en allerlei andere tweedehands spulletjes. De markt is open van 09.00 tot 16.30 uur. Entree: 4,00 euro, kinderen onder geleide t/m 12 jaar gratis. Parkeren is gratis.

Repareercafé Hengstdal

NIJMEGEN -  Op zaterdag 12 maart kunnen buurtbewoners tussen 13.00 en 15.30 uur met hun kapotte spulletjes weer terecht bij het Repareercafé Hengstdal in De Kentering aan de Limoslaan 10 in Nijmegen.

Speeddaten 
tussen katten

NIJMEGEN - Kattencafé Balthazar in Nijmegen verzorgt een aantal speeddate-avonden. De helft krijgt een vaste tafel, de andere helft mag na iedere ronde doorschuiven. Tijdens het daten ga je in gesprek met de persoon tegenover je. Na 4 minuten klinkt de bel en wisselen de deelnemers van plek. Zo krijg je steeds een andere gesprekspartner, net zo lang tot je iedereen gesproken hebt. Na afloop van het speeddaten is er nog tijd om na te kletsen of even met de katten te knuffelen. Er staan lekkere hapjes klaar en de bar is open tot 22.00 uur (geen alcohol). 

Speeddaten straight singles (25-40 jaar) op vrijdag 11 maart en vrijdag 18 maart, aanvang 20.00 uur. Speeddaten LGBTQ singles (25-40 jaar) op donderdag 10 maart en donderdag 17 maart, aanvang 20.00 uur. Deelname kost 22,50 euro (inclusief welkomstcocktail en hapjes). Aanmelden via info@kattencafebalthazar.nl. Geef aan voor welke avond je je wilt aanmelden en indien je je aanmeldt voor de LGBTQ avond, waar je naar op zoek bent. 

Persberichten

NIJMEGEN - Wilt u een persbericht aanleveren? Stuur uw bericht naar redactie@brugnijmegen.nl of ga naar www.brugnijmegen.nl en klik op Nieuws aanleveren.