My padel club Nijmegen houdt zaterdag 12 maart een ‘Walk in Padel’-dag.
My padel club Nijmegen houdt zaterdag 12 maart een ‘Walk in Padel’-dag. Foto:

Open dag My padel club

NIJMEGEN - Met zes indoor padelbanen in Nijmegen is My PadelClub de grootste indoor padel aanbieder in Nijmegen. Het blauwe kunstgras, professionele verlichting, glazen wanden en gezellige horeca maken My PadelClub de nieuwe sportieve hit in Nijmegen. De populariteit van deze oorspronkelijk Mexicaanse sport stijgt zo hard, dat er door heel het land in rap tempo sportaccommodaties worden omgebouwd tot padelcentra. Zo werd de tennishal van My HealthClub aan de Marie Curiestraat 80 in Nijmegen de afgelopen maanden volledig gestript en voorzien van zes nieuwe panorama indoor padelbanen voor My padel club Nijmegen. 

Hoewel de eerste potjes al gespeeld zijn, houdt My padel club zaterdag 12 maart tussen 09.00 en 14.00 uur haar opening met een ‘Walk in Padel’-dag. Op deze dag kan iedereen gratis kennis maken met padel, dus neem je sportoutfit mee. Je kunt meedoen met een padelles voor alle leeftijden en niveau’s. Volg een gratis padelworkshop of sla met je vrienden een bal. En geniet daarna van een hapje, drankje en muziek. Of kom gewoon even een kijkje nemen. Padel is ook erg geschikt voor bedrijfsevents of familie uitjes. Meld je aan via: mypadelclub.nl/nieuws/maak-kennis-met-padel-nijmegen

Herbestemming 
monumenten

NIJMEGEN - De Alliance Française, sectie Nijmegen, verzorgt dinsdag 8 maart in de Thiemeloods in Nijmegen een lezing over het onderwerp 'Herbestemming van monumenten in Frankrijk: een delicate kwestie!'. De lezing wordt verzorgd door Nico Nelissen. Aanvang 20.00 uur. 

Ook in Frankrijk krijgen veel monumenten een nieuwe bestemming. Dat geldt niet alleen voor de ‘oude monumenten’ uit het Gallo-Romeinse verleden en de Middeleeuwen maar ook voor ‘jonge monumenten’ uit de 19e en 20e eeuw. Aan de hand van illustratieve voorbeelden maakt Nelissen een ‘Tour de France’ langs allerlei typen monumenten verspreid over heel Frankrijk. In Frankrijk wordt veel waarde gehecht aan het (originele) behoud van het cultureel erfgoed. Iedere wijziging van een monument als gevolg van een nieuw gebruik leidt vaak tot felle discussies. Met andere woorden de herbestemming van monumenten is in Frankrijk een delicate kwestie.

Nijmeegs
kampioenschap 30 Seconds

NIJMEGEN - Ben jij thuis de held in het bordspel 30 Seconds? Dan maak jij zeker kans op de felbegeerde titel: Nijmeegs Kampioen 30 Seconds. Bij De Opera in Nijmegen wordt woensdag 16 maart het open Kampioenschap 30 Seconds gehouden. Vorm een team van twee tot vier personen en schrijf je in voor de Open Kampioenschappen 30 Seconds van Nijmegen. Naast eeuwige roem maak je ook kans op mooie prijzen. Aanmelden kan via www.jeroencitroen.nl/aanmelden (deelname kost 5 euro pp).

Wachtlijsten voor Drift Festival

NIJMEGEN - Na twee jaar stilte op het terrein van het Drift Festival kan de Nijmeegse organisatie zich opmaken voor een uitverkochte editie. Op zaterdag 11 juni barst het festival los op het Vasimterrein langs de Waal. De organisatie van het festival werkt dit jaar voor het eerst met een wachtlijst voor mensen die achter het net hebben gevist tijdens de kaartverkoop. Vanwege de corona-onzekerheid van de afgelopen twee jaar wordt er ditmaal gewerkt met een tweetrapskaartverkoop, waarbij bezoekers eerst een aanbetalingsticket kopen. De organisatie besluit in april of de lichten op groen gaan, waarna kaarthouders de aanbetalingstickets kunnen omzetten in een volledig toegangsbewijs. Omdat het kan zijn dat er tickets vrijkomen van mensen die hun ticket niet verzilveren zodra het restbedrag betaald moet worden, wil de organisatie andere gegadigden via de officiële weg de kans geven om alsnog aan een ticket te komen. Kijk op www.driftfestival.nl.

(Foto: Eric van Haalen)