Anonieme kunst is nu omlijst.(Foto: Sjoerd Los)
Anonieme kunst is nu omlijst.(Foto: Sjoerd Los) Foto: Sjoerd Los

Anonieme kunstwerken tijdelijk omlijst

De Lindenberg zoekt namen anonieme kunstenaars

NIJMEGEN - In januari heeft een aantal anonieme kunstenaars in de vorm van graffiti kunstwerken geplaatst op de bakstenen buitenmuren van de Lindenberg. Om de kunstwerken heeft de Lindenberg nu schilderijlijsten gezet. 

Hoofd Facilitair Bedrijf Coen Holten: "We hebben op de bordjes bij de werken nu anonieme artiest moeten schrijven, maar we zouden daar graag de namen van de kunstenaars vermelden. We roepen deze anonieme kunstenaars dan ook op zich te melden bij de Lindenberg."

Hoewel deze kunstwerken niet in opdracht van het Cultuurhuis geplaatst zijn (ze zijn in het holst van de nacht geplaatst), wordt de kunstzinnige intentie toch gewaardeerd. "Maar", zo vertelt Holten, "in het vervolg horen we het toch graag van tevoren als iemand zoiets van plan is. Dan kunnen we meedenken over de geschiktheid van het werk op ons pand." Verwijdering van de graffiti kost Lindenberg Cultuurhuis circa 3.000 euro per keer - een grote kostenpost.



Met de inrichting van deze informele tijdelijke expositie heeft de Lindenberg van een nood een deugd gemaakt. De kunstwerken zijn gratis en dag en nacht te zien op de buitenmuur van de Lindenberg.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding