Werken op school- en moestuin

NIJMEGEN - In het voorjaar komen schoolkinderen met hun klas (groep 6) groenten verbouwen op school- en moestuin De Wielewaal. Het schooltuinencomplex is gelegen aan het begin van de Ooijpolder. Voor het komend seizoen worden vrijwilligers gezocht om de schoolkinderen te helpen. Het gaat om een dagdeel (3 uur) op de dinsdag of donderdag van april tot juli. Ervaring met moestuinieren is niet nodig. Meer info: (06) 44 37 43 42 of kijk op www.schooltuindewielewaal.nl.

Film 'De dirigent'

WIJCHEN - In De Schakel aan de Pius XIIe straat 85 in Wijchen draait donderdag 10 maart de bekroonde film ‘De dirigent’. Deze Nederlandse speelfilm is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Antonia Brico, de eerste vrouwelijke dirigent ter wereld. Aanvang 19.30 uur.

Amerika 1926: De Nederlandse 24-jarige Antonia Brico (Christanne de Bruijn) is als kind met haar ouders (Annet Malherbe en Raymond Thiry) geëmigreerd naar Amerika. Ze droomt ervan om dirigent te worden, maar die ambitie wordt door niemand serieus genomen. Zij besluit naar Nederland te gaan om haar droom waar te maken. Een verhaal over vallen en opstaan. Info: Arna Bearda tel. 024-6414600, arna.bearda@gmail.com. 

Lezing over Nescio

NIJMEGEN - Lieneke Frerichs geeft donderdag 10 maart een lezing over de door haar geschreven biografie Nescio, Leven en werk van J.H.F. Gronlöh. De lezing is in Dekker v.d. Vegt boekverkopers aan de Marikenstraat 29 in Nijmegen. Aanvang 19.00 uur. Vrij entree. Graag aanmelden via tel. 024-3020130 of info@dekkervdvegt.nl

De lijvige biografie is een fascinerend portret van de gecompliceerde man die onder zijn pseudoniem Nescio verhalen (De uitvreter, Titaantjes en Dichtertje) schreef. Verhalen die een basis hebben in zijn eigen leven: zijn jeugd, zijn idealistische jaren, zijn verliefdheid op zijn latere vrouw, het gezinsleven en zijn carrière van kantoorbediende tot directeur. Hij maakte een maandenlange zakenreis in Brits-Indië, waarvan hij in brieven verslag doet. Vele brieven aan zijn dochter geven een beeld van Amsterdam in oorlogstijd, het leven tijdens de hongerwinter en van de jaren daarna, toen hij kon doen wat hij het liefste deed: zwerven door Nederland.