De Regenbooggemeenschap op de Waaltrappen.
De Regenbooggemeenschap op de Waaltrappen. Foto:

'Je moet in vrijheid jezelf kunnen zijn'

Grote steun voor het Nijmeegse Regenboog stembusakkoord

NIJMEGEN - Politieke partijen en de Nijmeegse Regenbooggemeenschap sluiten voorafgaand aan de verkiezingen een stembusakkoord. Samen zetten zij zich de komende vier jaar in voor een divers en inclusief Nijmegen waar iedereen zichzelf kan zijn, ongeacht seksuele oriëntatie, genderidentiteit, genderexpressie en geslachtskenmerken of welke grond dan ook. 

"Het doel is dat lhbtiq+-ers zich vanzelfsprekend gezien en gehoord voelen, in vrijheid zichzelf kunnen zijn en kunnen houden van wie zij willen", aldus Sigrid Pillen, voorzitter COC regio Nijmegen. 

"Dit stembusakkoord is uniek omdat zowel vertegenwoordigers van politieke partijen als van de Nijmeegse Regenbooggemeenschap ondertekenen. In het akkoord is afgesproken waar de ondertekenaars gezamenlijk werk van willen maken in de periode tot 2026. Gezamenlijke doelen waaraan zowel de gemeente als de beweging in woord en daad gaan bijdragen." 

"Er ligt een ambitieuze Regenboogagenda"

"Er ligt een ambitieuze Regenboogagenda en met dit akkoord geven de politieke partijen aan voor de uitvoering hiervan de komende jaren extra geld te willen uittrekken. Eerder deed de gemeenteraad dat al voor het eerste jaar van deze agenda", weet Pillen.

"De afgelopen jaren hebben wij als Nijmeegse Regenboogbeweging veel werk gemaakt van het vriendelijker maken en houden van Nijmegen voor lhbtiq+-ers. Wij doen dit onder meer door voorlichtingen te geven, gender en sexuality alliances (GSA’s) op scholen te ondersteunen." 

"En door ontmoeting mogelijk te maken, ook voor kwetsbare groepen, zoals verstandelijk beperkten, asielzoekers en mensen met een psychische kwestbaarheid."

"Veel kunnen we zelf, maar om al deze activiteiten te kunnen blijven voortzetten is ook steun van Nijmeegse bedrijven, instellingen, sociaal-culturele organisaties en de gemeente Nijmegen nodig.” 

Lees verder op pagina 3:  'Voor een prettig en veilig roze Nijmegen'