Werken op hoogte. (Foto: Eric van Haalen)
Werken op hoogte. (Foto: Eric van Haalen) Foto:

Bijzonder klusje op grote hoogte

NIJMEGEN - Even een paar lampjes vervangen. Bij Station Nijmegen is dat nog een flinke klus. Daar moet een zware machine genaamd verreiker aan te pas komen. Opdat de monteur goed en veilig zijn werk kan doen. Nu kunnen de mensen in het donker weer hun fiets terugvinden.

Huiskamersessie met Kim Holland

NIJMEGEN - Op zaterdag 19 maart houdt Tijdloze Liefde bij Brebl in Nijmegen een huiskamersessie met Kim Holland. Entree 24,95 euro. Aanmelden via info@tijdlozeliefde.nl.

Kim neemt je mee in de wereld van de liefde. Met humor en passie vertelt ze over haar eigen leerproces in de liefde. Hoe ze steeds opnieuw de liefde vindt en omarmt. Ze geeft jou eyeopeners om zelfverzekerd in de liefde te staan. "Liefde kun je immers niet labelen. Laat de knellende keurslijven los. Als er chemie is, is er chemie en speelt leeftijd hierbij geen enkele rol. Bewandel je zelfgekozen pad en stort je in het allermooiste avontuur", aldus Kim. 

In de pauze en ook als afsluiting is er een burlesque performance van El Yasmine uit Nijmegen. Burlesque staat voor je op en top vrouw voelen, ongeacht je leeftijd of figuur. Meer info: www.tijdlozeliefde.nl

Alzheimer Café

NIJMEGEN - Het Alzheimer Café gaat weer open. Dinsdag 15 maart is het thema: Bezigheden en activiteiten thuis. De bijeenkomst is inGrand-Café De Borger in OBG aan Prof. Cornelissenstraat 2 in Nijmegen. Inloop vanaf 19.00 uur; start om 19.30 uur; afsluiting rond 21.00 uur. Toegang gratis.

Ook iemand met dementie wil zinvolle bezigheden gedurende de dag. Hoe kom je erachter wat iemand nog wil en kan doen? Wat kun je alleen doen, wat kun je samen doen en waar is hulp bij nodig? Wat kan muziek betekenen? En wat als invulling van de dag niet meer goed lukt? Hierover gaan we in gesprek met de activiteitenbegeleiding van een dagbehandeling. Aanmelden is niet meer nodig. Voor meer informatie tel. 06-21446033.

Internationale Vrouwendag

NIJMEGEN - Op dinsdag 8 maart, Internationale Vrouwendag, verzorgt de Vrouwenrechtengroep Amnesty Nijmegen een thema-avond over huiselijk geweld en de mensenrechten. De bijeenkomst is in Openbare Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen. Aanvang 20.00 uur, vrij entree.

Uit onderzoek blijkt dat huiselijk geweld op grote schaal voorkomt, ook in Nederland. Wereldwijd wordt één op de drie vrouwen ooit slachtoffer van seksueel geweld binnen een intieme relatie, meldt de VN. Volgens sommige internationale onderzoeken lopen vrouwen gemiddeld een zes tot zeven keer zo grote kans als mannen om serieus gewond te raken door geweld van hun partners. Op de thema-avond zijn gastsprekers Lisette Pouls, trainer van Moviera, en ervaringsdeskundige Anita Wix. Er zijn optredens van theatergroep Binnenste Buiten, dichteres Marjolein Pieks en kunstenares Syl Tuerlings. 

Willibrord, 
verlegen vlegel

NIJMEGEN - Fons de Poel volgde Willibrord Frequin ‘in het tachtigste jaar' en componeerde een even onthullend als ontroerend biografisch portret: Willibrord, verlegen vlegel. Het leven en werk van Willibrord leest als een schelmenroman. Maar De Poel schetst ook een verrassend ander beeld van de man die ruim een halve eeuw tv-geschiedenis schreef als nationale kwajongen. Achter het harnas van Frequin liggen zeeën van gevoeligheid en onzekerheid'.
De Poel verzorgt een lezing zaterdag 12 maart bij Dekker v.d. Vegt boekverkopers, Marikenstraat 29 in Nijmegen, aanvang 16.00 uur. De toegang is gratis. Graag aanmelden via tel. 024-3020130 of stuur een e-mailbericht naar het adres info@dekkervdvegt.nl.