Wandelaars over een Klompenpad. (Foto: SLG)
Wandelaars over een Klompenpad. (Foto: SLG) Foto:

Nieuwe Klompenpaden
in Park Lingezegen

REGIO - Park Lingezegen en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) houden op maandag 21 maart om 19.00 uur een startavond voor inwoners om mee te denken over het ontwikkelen van twee nieuwe Klompenpaden in Park Lingezegen. 

Park Lingezegen en SLG willen samen met bewoners en partijen in het gebied drie wandelroutes realiseren die het landschap en de cultuurhistorie van het landschapspark nog meer beleefbaar maakt. 

De startavond voor de eerste twee Klompenpaden vindt plaats in Boerderij De Bredelaar aan de Breedlersestraat 7 in Elst. Meld je aan op de website van SLG: landschapsbeheergelderland.nl/klompenpad-lingezegen.

Tijdens de startavond licht SLG het project en de werkwijze toe. Het zoekgebied van de twee nieuwe routes ligt in het noordelijk (tussen Arnhem-Zuid en Elst) en middengedeelte (omgeving Elst tot noordrand Bemmel) van Park Lingezegen. Alle input van de avond wordt verzameld en een werkgroep (waarvoor men zich kan aanmelden) bestaande uit bewoners, ondernemers en betrokken partijen, gaat dan aan de slag met de realisatie van de Klompenpaden. 


In 2023 wordt gestart met het ontwikkelen van het derde Klompenpad in Park Lingezegen.

Meer info: klompenpaden.nl


Een Klompenpad is een cultuurhistorisch wandelpad door natuurgebieden, over landgoederen en door boerenland. Klompenpaden vergroten de toegankelijkheid van het platteland en zijn daarmee een stimulans voor de lokale economie.