'Voor een prettig en veilig roze Nijmegen'

Vervolg van voorpagina

Sander Ederveen van Roze Woensdag is verheugd over het gesloten Regenboog Stembusakkoord: "Door de ondertekening laten de politieke partijen en de Regenboogbeweging zien zich eensgezind hard te willen maken voor een prettig en veilig roze Nijmegen."

Trots

"En dat Nijmegen zich zowel binnen als buiten gemeentegrenzen manifesteert als een trotse LHBTIQ+stad met evenementen als Roze Woensdag en de Eurogames Mooi dat hiervoor ook extra geld beschikbaar komt.”

Het Nijmeegse Regenboog Stembusakkoord wordt woensdag 9 maart ondertekend door de lijsttrekkers van GroenLinks, D66, SP, PvdA, Stadspartij Nijmegen, Partij voor de Dieren, CDA, VVD, Piratenpartij en 50-Plus. 

Namens LHBTIQ+ Nijmegen tekenen COC Regio Nijmegen, DITO (Young LGBT+ Nijmegen), Gay Sport Nijmegen, LANijmegen (Lesbisch Archief Nijmegen), Lesbian Festival Nijmegen, Pride Photo Nijmegen, Rainbow Collective, Roze Huis Nijmegen, Roze Woensdag, SchoolsOUT en EuroGames 2022 Nijmegen.

EuroGames

Dit Regenboog Stembusakkoord is het derde akkoord op rij. In 2014 was Nijmegen de eerste gemeente van Nederland met een Regenboog Stembusakkoord. En in het Stembusakkoord van 2018 werd bijvoorbeeld afgesproken om te proberen om het grote LHBTIQ+-sportevenement EuroGames binnen te slepen voor Nijmegen. Dat is gelukt en het evenement vindt eind juli plaats.