Music Meeting Festival: Cubaanse trip

NIJMEGEN - Music Meeting Festival keert deze lente eindelijk weer terug naar Park Brakkenstein in Nijmegen. De 36e editie vindt traditiegetrouw plaats in het Pinksterweekend op 4, 5 en 6 juni en heeft als thema  ‘Cuba Upside Down’. 

Music Meeting verwelkomt dit jaar zowel gevestigde artiesten als opkomend talent uit de invloedrijke Cubaanse muziekscene. De eerst bevestigde namen zijn Alain Pérez, Osain del Monte en Ping Pong Piano. Het programma wordt aangevuld met optredens van artiesten uit alle windstreken, waaronder Damir Imamovic, Rita Payés en Antibalas. De ticketverkoop voor Music Meeting Festival - ‘Cuba Upside Down’ is woensdag 2 maart van start gegaan. 

Dit jaar zijn onder anderen de Cubaanse zanger/bassist én recente Latin Grammy winnaar Alain Pérez y la Orquesta, voor het eerst in Nederland met zijn voltallige orkest, Osain del Monte, een 13-koppig Cubaans percussie- en dans collectief, en Ping Pong Piano te bewonderen op het podium van Music Meeting Festival. 

De eerste namen van artiesten buiten het Cuba thema zijn eveneens van een bijzonder kaliber. Zo is de Spaanse zangeres en trombonist Rita Payés een ware (YouTube-)sensatie, doet de Bosnische Sevdah zanger Damir Imamovíc het festival aan met het prachtige project 'Singer of Tales' en vertegenwoordigt Antibalas uit New York afrobeat in optima forma.
De online ticketverkoop loopt via www.musicmeeting.nl.


Kaarten voor Music Meeting Festival 2020 blijven geldig voor het de festivaleditie van 2022.