Twee exposities in kasteel Hernen

HERNEN - De komende weken zijn in Kasteel Hernen twee bijzondere exposities te zien: werken van Erik van der Heiden en foto's van de Gelderse Natuurfotowedstrijd van Buitengewoon.


Al sinds 1993 is Erik van der Heiden met olieverf schilderen bezig. Uitgangspunt in zijn werk is een goede techniek, maar belangrijker vindt hij de magie in het schilderij. De magie die ontstaat door creativiteit en het gevoel van zichzelf als schilder en mens. Het gevoel vastleggen en de mensen weten te raken, pas dan is een schilderij voor hem echt geslaagd. Een aantal van zijn werken is t/m 3 april te zien in de expositieruimte.




"Het is een lucky shot. Je ziet niet meteen dat het een ijsvogel is. De fotograaf weet waar ze mee bezig is geweest. Het is een dynamisch beeld. Er is nagedacht over het tegenlicht. Een mooie compositie. De losse cirkel van spetters is fantastisch. En dat vliegje voegt wat extra's toe'', aldus het juryrapport over de winnende foto van de natuurfoto-wedstrijd van Buitengewoon. De Gelderse Natuurfotowedstrijd werd in 2021 voor de derde keer georganiseerd. Er waren ruim 1700 inzendingen. De foto's werden gemaakt door professionele en amateurfotografen uit het hele land, maar de foto's werden allemaal gemaakt in Gelderland. De mooiste foto's uit elke categorie (dieren, macro, landschap, vogels en het jaarthema: de natuur dichtbij) gaan op tour door Gelderland. T/m 27 maart is een selectie te zien in kasteel Hernen.


Deze exposities zijn alleen te bezoeken i.c.m. een bezoek aan kasteel Hernen. Voor meer informatie en reserveren: www.glk.nl/hernen