Een jongerenband aan het spelen. (Foto: Dennis Vloedmans)
Een jongerenband aan het spelen. (Foto: Dennis Vloedmans) Foto: Dennis Vloedmans

Lindenberg take-over: jongerenbands
nemen het skatepark Waalhalla over

NIJMEGEN - De jongerenbands van Lindenberg Cultuurhuis nemen op zondag 27 maart skatepark Waalhalla over, met livemuziek op drie podia. 

Op de Lindenberg take-over zijn 20 Lindenbergbands te zien. Nieuw dit jaar is de samenwerking met On the Block en Beatwise, die de hiphop acts programmeren. 

Daarnaast zijn er workshops skateboarden en graffiti voor jongeren. De middag duurt van 13.00 tot 18.00 uur, de entree is gratis.

Line-up 

De volgende 20 bands zullen afwisselend op de drie podia in Waalhalla het dak eraf spelen: 

Nacho-Chipjes, Rocking Mountains, Wedomusic, P-Zone, Dénaturé, Goosebumps, Legends Never Die, Qwerty, Backflip, Black Out, Mind the Gap, The Mellow Tones, Vultures, Seconds From Nowhere, The Devils, Poppy Mountains, Not on the flyer, Lentse Rockerzz, Woedend en Freshman Salad. 

Daarnaast betreden verschillende hiphop acts van On the Block en Beatwise de podia.

Bandlessen 

De bandlessen bij de Lindenberg zijn een voor Nijmegen unieke lesvorm, waarbij leerlingen tussen de 8 en 18 jaar wekelijks les op hun instrument hebben en daarbij in een band spelen onder begeleiding van een docent. 

Leerlingen kunnen ook kiezen om in plaats van in een band in een orkest of ensemble te spelen. Per seizoen staan de leerlingen meerdere keren op het podium, waarvan minimaal één keer buiten de deur.

De Lindenberg take-over @ Waalhalla is gratis te bezoeken bij skatepark Waalhalla. Reserveren hoeft niet; je kan gewoon binnenlopen. De bands spelen van 13.00 tot 18.00 uur. Tussentijds kunnen jongeren deelnemen aan een skateboard- of graffitiworkshop.