Stichting Vrienden van Matteüs presenteert de Matteüs Junior 2022.
Stichting Vrienden van Matteüs presenteert de Matteüs Junior 2022. Foto:

Muziektheatervoorstelling de Matteüs Junior 2022

NIJMEGEN - Stichting Vrienden van Matteüs presenteert in samenwerking met het Bachkoor Nijmegen, Musica Vocale Wageningen, het Muziektheaterkoor De Plaats Arnhem en een cast van tien gerenommeerde acteurs, musici en zangers de Matteüs Junior 2022. Een geënsceneerde versie van Bach's beroemde passie voor jong en oud samen.  

Siem (14) heeft een vader die, altijd rond dezelfde tijd in het jaar, plots héél hard muziek opzet. En meezingt! Wat is dat voor muziek? En waar gaat die muziek over? Een voorstelling over een vader die zijn zoon aan de hand van de muziek van Bach het verhaal vertelt van De Vader en Zijn Zoon. Een verhaal over ideaal, vriendschap, verraad, zondebok, offer, lijden, medelijden en dood. En, tot slot, verrijzenis. Het geheim dat het leven voortkomt uit de dood.

De Matteüs Junior werd tussen 2017 en 2019 door muziektheater De Plaats in samenwerking met Toonkunst Arnhem en Bachkoor Apeldoorn met groot succes uitgevoerd. Albert Hoex, voormalig artistiek leider van De Plaats en schrijver/regisseur van de Matteus Junior, beschouwt deze voorstelling als één van de allermooiste die hij in twintig jaar De Plaats heeft gemaakt. Reden om deze voorstelling onder te brengen in een nieuwe stichting, Vrienden van de Matteüs, en een nieuwe editie uit te brengen: de Matteüs Junior 2022. Het publiek zit met de neus bovenop de gebeurtenissen, het aloude verhaal en de bekende muziek worden omgetoverd tot verrassend en meeslepend muziektheater. 

Voorstellingen

Voorstellingen (voor 10+) in Boskapel Nijmegen op 25 en 26 maart (18.30 en 20.30 uur); concertzaal Oosterbeek op 27 maart (13.30 en 15.30 uur) en in de Eusebiuskerk Arnhem op 1 en 2 april (18.30 en 20.30 uur) en 3 april (13.30 en 15.30 uur). Voor meer informatie en kaartverkoop kijk op de website: www.matteus-junior.nl.

Enscenering Matteüs Junior 2022.