Afbeelding
Foto:

Weer fysieke open dagen ROC Nijmegen

NIJMEGEN - Voor het eerst in twee jaar zijn er weer fysieke open dagen voor leerlingen van het voortgezet onderwijs bij ROC Nijmegen. In 2020 en 2021 moesten deze vanwege de coronamaatregelen online plaatsvinden. Dit jaar is men fysiek welkom op vrijdag 18 en zaterdag 19 maart.

Sfeer proeven, Leerbedrijven bekijken, één op één in gesprek met docenten en studenten en een kijkje nemen in de leslokalen: het kan weer. Sfeer proeven op school is een belangrijk onderdeel van de oriëntatie op een (vervolg)opleiding. Daarom kunnen leerlingen zich aanmelden voor een tijdslot om één van de locaties van ROC Nijmegen te bezoeken op 18 of 19 maart. Locatie Campusbaan en locatie Boxmeer zijn op 18 maart van 16.00 tot 20.00 uur én 19 maart van 10.00 tot 16.00 uur geopend. Op 19 maart hebben dan ook de locaties Energieweg, Marterstraat en Technovium in Nijmegen de deuren open. 

Op de Campusbaan zijn de opleidingen te vinden in de sectoren Economie en Zorg & Welzijn. Technische opleidingen worden gegeven in Technovium aan de Heyendaalseweg en voor Mobiliteit en Logistiek kunnen bezoekers terecht op de Energieweg. Beveiliging en Vavo wordt onderwezen op de Marterstraat. De locatie in Boxmeer biedt op 18 en 19 maart naast beveiligings- en zorgopleidingen ook een inkijkje in de VeVa-opleidingen (defensie).

Voorafgaand aan de open dagen vindt de inhoudelijke opleidingsvoorlichting plaats op 15 maart van 19.00 tot 21.00 uur. Deze voorlichting wordt online gegeven om leerlingen te helpen met hun studiekeuze. Zij kunnen zich aanmelden voor 2 rondes om meer informatie te krijgen over een specifieke opleiding of over het mbo in het algemeen. Ook biedt ROC Nijmegen leerlingen in maart, april en mei de kans om een paar uurtjes mee te lopen bij een opleiding naar keuze.

Aanmelden voor de open dagen, voorlichtingsavond of meeloopmoment via roc-nijmegen.nl.