Chris Tates, Rob Beumer en Radboud de Groot van Theatercollectief Een Schone Dood.
Chris Tates, Rob Beumer en Radboud de Groot van Theatercollectief Een Schone Dood. Foto:

Komedie WIT in stadsbrouwerij de Brouwtoren

NIJMEGEN - Theatercollectie Een Schone Dood presenteert WIT, een komedie naar kunst van Yasmina Reza met Chris Tates, Rob Beumer en Radboud de Groot. Kunst verbindt, hoor je vaak zeggen, maar deze vrienden laten zien dat het ook anders kan. De voorstelling is te zien in de Brouwtoren aan de Waldeck Pyrmontsingel 12 in Nijmegen op 5, 6, 12 en 13 april. Aanvang 20.15 uur, zaal open om 19.30 uur. De voorstelling duurt 75 minuten. Tickets kosten 20,00 euro, inclusief een Brouwtoren speciaalbiertje naar keuze. Kaarten via www.eenschonedood.nl.

Heropening 
COC Herensalon

NIJMEGEN - De COC Herensalon opent weer de deuren. Zondagmiddag 20 maart is iedereen welkom tussen 15.00 en 18.00 uur in het Roze Huis aan de St. Anthonisplaats 1 in Nijmegen. Het thema is Tempo Doeloe met Indische liedjes en een optreden. Er worden soep en broodjes geserveerd. Entree 2,50 euro.

Klimaatmanifest

NIJMEGEN - Hoe kleurt Nijmegen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen? Wie komen er in het nieuwe college van B&W? En vooral: wat willen we dat nieuwe stadsbestuur meegeven zodat onze stad nog groener en duurzamer wordt? Kom dinsdag 22 maart naar het Duurzaamheidscafé in LUX Nijmegen om samen een Klimaatmanifest op te stellen. Aanvang 20.00 uur. Kaartjes (3,50 euro) via www.lux-nijmegen.nl/debat. Op een wervelende manier zetten experts en kunstenaars op het podium samen met het publiek in de zaal ter plekke een stel urgente actiepunten op papier. "Dat blijft niet hangen in grote, abstracte denkbeelden waar de gemeente niks mee kan. Het gaat om praktisch uitvoerbare punten voor een groene, duurzame toekomst dichtbij huis", aldus de organisatie. Met op het podium: Jimmy Kegel van Extinction Rebellion, de mannen van theatergroep Piepschuim en Margot Ribberink, klimaatambassadeur en oud-weervrouw. Zij zwengelen de discussie aan.

Expo UrbanArt 
by Lucille

PERSINGEN - De expositie UrbanArt by Lucille is zaterdag 19 en zondag 20 maart te zien in het Kerkje van Persingen. Open van 11.00 tot 17.00 uur. Beeldend kunstenaar Lucille van Straten uit Arnhem heeft een passie voor architectuur, voor de ‘urban’ omgeving. Jarenlang heeft ze steden over heel de wereld bezocht.  Ze observeert de mensen, het verkeer, de wolkenkrabbers, gefascineerd door marktjes, stinkende steegjes, eindeloze rijen airconditioners, smog, mix van traditionele bouw en eigentijdse architectuur.

Waar de architect stopt, gaat zij verder. Ze fotografeert en vertaalt de beelden naar een nieuwe werkelijkheid. Collages en tekeningen vormen de basis van de doorlopend groeiende collectie UrbanArt. Geen digitaal-bewerkte beelden maar foto’s, papier, inkt, potlood en verf zijn haar instrumenten.

Persberichten

NIJMEGEN - Stuur uw persbericht voor de redactie naar redactie@brugnijmegen.nl of ga naar brugnijmegen.nl en klik op Nieuws aanleveren.

Inzamelactie 
Voedselbank

NIJMEGEN - Wilt u de Voedselbank Nijmegen helpen? Zaterdag 9 april is het mogelijk om bij een aantal AH-filialen in Nijmegen naast uw eigen boodschappen extra houdbare producten te kopen en deze te schenken aan de Voedselbank. In de deelnemende winkels zijn vrijwilligers aanwezig om de producten in ontvangst te nemen. De deelnemende AH-filialen zijn Sint Jacobslaan 61; Zwanenveld 55-05; Daalseweg 200; Groenestraat 261; Molenweg 11; Meijhorst 70-01; Van Schevichavenstraat 3 en Jonagoldstraat 57.