Ien, de podcast #47: Goffertstadion 3.0

Ook aandacht voor 'Plan Bakker' en stedenband Pskov

NIJMEGEN - NEC kwam onlangs met drie scenario’s voor een Goffertstadion 3.0. Rob Jaspers voorziet nog wel wat problemen, zegt hij in aflevering 47 van Ien, de podcast.

Jaspers en Raymond Janssen spraken ook over de schriftelijke vragen, die Quirijn Lokker van GroenLinks op dag twee van de oorlog in Oekraïne stelde aan het college van B&W. 

Janssen heeft er weinig positieve woorden voor het ‘politiek maken’ van de strijd in Oekraïne. "Als Lokker een leider was geweest, had hij alle fractievoorzitter op het podium getrokken", aldus Raymond, die met name het solo-optreden van Lokker hekelt.

VVD-lijsttrekker Maarten Bakker presenteerde onlangs een naar zichzelf genoemd bouwplan, om de woningnood in de stad op te lossen. 

Jaspers is kritisch over het plan: "Bouwen doe je met stenen en cement, niet met pen en papier", zegt hij. Volgens Janssen moet het plan vooral worden gelezen als een signaal aan de coalitie, die het volgens Bakker de afgelopen vier jaar heeft laten liggen.

In de rubriek Terugbladeren gaat Jaspers terug naar de tijd dat hij in Rusland als journalist werkte en de Russen van dichtbij leerde kennen.

Ien, de podcast is te beluisteren via alle bekende podcast-apps en via www.iendepodcast.nl.

Ien, de podcast is vernoemd naar Ien Dales, een van de meest markante personen die in het stadhuis van Nijmegen werkzaam was. 


Dales was tussen 1987 en 1989 de eerste vrouwelijke burgemeester van Nijmegen. Inmiddels is er in Nijmegen een Ien Dales Lezing en kent Nijmegen een Ien Daleslaan.