Haantjes Tribute Festival

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Café het Haantje in Nijmegen houdt zaterdag 19 maart een tribute night. Drie bands gaan terug in de tijd en om precies te zijn naar de jaren 80 en 90. Het belooft een feest der herkenning te worden met Joe Jackson, Roxette en Blondie. Aanvang 20.00 uur, vrij entree.

Joe Jackson wordt gespeeld door Fools in Love, Joe Jackson revisited. Zij zijn de enige band in Europa die Joe Jackson speelt. Van de ruige post-punk, new wave, ska en reggae van zijn eerste drie platen tot aan het meer op salsa en Latin geïnspireerde Night and Day (1982), het komt allemaal voorbij in een gevarieerde show met al zijn hits!

Roxette uitgevoerd door een nieuwkomer in tribute land, That’s Roxette! Met meer dan 15 hits in de jaren ’90 zijn ze de meest succesvolle Zweedse band geweest na ABBA. That’s Roxette is geboren in de luwte van de twee jaar Corona pandemie. Ze spelen enkel en alleen de bekendste nummers en nemen je mee op een heerlijke nineties feel moment.

Blondie zijn te zien door Back to Blondie. Deze tribute band behoeft eigenlijk geen introductie. Nadat ze in 2017 the battle of the tributebands wonnen volgden er twee jaar met veel shows op festivals in binnen- en buitenland. Met hun authentieke sound, verrassende muzikale uitstapjes en arrangementen creëren de muzikanten een ultieme reis door het Blondie tijdperk.