Bladgoudjongens - werk van Bart Drost bij POPOP

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - POPOP aan de Stieltjesstraat 2 in Nijmegen (oude Belastingkantoor) presenteert deel I en deel III van het drieluik bladgoudjongens’ van kunstenaar Bart Drost. Te zien 19, 20, 26 en 27 maart van 13.00 tot 17.00 uur. Artist talk door Bart Drost bij POPOP zondag 20 maart 15.00 uur.

Deel II van dit drieluik is bij De Nieuwe Gang in Beuningen te zien (nog t/m 24 april). Oorspronkelijk zou de expositie van Bart Drost bij POPOP vijf weekenden bestrijken, ware het niet dat POPOP haar ruimte op korte termijn afstaat aan vluchtelingen uit Oekraïne. 

‘Bladgoudjongens deel I’: Bart Drost borduurt voort op de tentoonstelling ‘nous venons tous du paradis, nous allons tous au paradis’ (1988). Hij doet een rigoureuze ingreep in het hoofdwerk daarvan met de titel ‘drieluik met de kunstenaar op zeer jeugdige leeftijd’. 

‘Bladgoudjongens deel II’: Bart Drost verwijst met dit werk naar zijn  ‘tuin voor een jonge held’ (1984).  (te zien bij De Nieuwe Gang)

‘Bladgoudjongens deel III’:   In 1979 koopt Bart Drost (hij is dan 24) de bijzondere uitgave: ‘boys are boys II’. Dit fotoboek en eerdere collages zijn het uitgangspunt voor de werken in deel III.  Een kunstproject waarbij van het een het ander kwam en dat tenslotte uitmondde in een installatie waarbij veel te zien is en veel te beleven valt.