Duurzaamheidscafé Nijmegen

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Hoe kleurt Nijmegen na de gemeenteraadsverkiezingen? Wie komen er in het nieuwe college van B&W? En vooral: wat willen we dat nieuwe stadsbestuur meegeven zodat onze stad nog groener en duurzamer wordt? Kom dinsdag 22 maart (20.00 uur) naar het Duurzaamheidscafé in LUX Nijmegen om samen een (kort) klimaatmanifest op te stellen.

“Op een wervelende manier zetten experts en kunstenaars op het podium samen met het publiek in de zaal ter plekke een stel urgente actiepunten op papier. Dat blijft niet hangen in grote, abstracte denkbeelden waar de gemeente niks mee kan. Het gaat om praktisch uitvoerbare punten voor een groene, duurzame toekomst dichtbij huis”, aldus de organisatie.

Met op het podium: Jimmy Kegel van Extinction Rebellion, de mannen van theatergroep Piepschuim en Margot Ribberink, klimaatambassadeur en oud-weervrouw. Zij zwengelen de discussie aan.

Aan het eind van de avond ligt er een lijst met actiepunten. Bovendien schrijft Lev Avitan, huispoëet van het Duurzaamheidscafé, live op het podium ook nog eens zijn kunstzinnige spoken word-redevoering. Het gemeentebestuur krijgt beide ‘manifesten’ overhandigd. Die bestuurders zijn ook uitgenodigd voor het programma.

Kaartjes (3,50 euro) te bestellen via www.lux-nijmegen.nl/debat