Bieb maand in teken van duurzaamheid

NIJMEGEN - In april staat Bibliotheek Gelderland Zuid in het teken van duurzaamheid. Je kunt over dit thema veel boeken vinden maar ook veel activiteiten gaan die maand over natuur en klimaat. 

In Bibliotheek De Mariënburg, Bibliotheek Muntweg, Bibliotheek Hatert en Bibliotheek Oosterhout-De Klif kunnen kinderen en volwassen leren over biodiversiteit, wateroverlast en vogelgedrag.  

In de lente worden de tuinen weer groen en gaan de vogels weer fluiten. Maar waarom doen vogels dat? Dit leren kinderen woensdag 6 april in Bibliotheek Muntweg en donderdag 7 april in Bibliotheek Hatert. Van een vogelkenner krijgen ze informatie waar je het beste een vogelhuisje kunt ophangen, welke vogels er gebruik van maken en wanneer vogels hun nesten bouwen. Na afloop kunnen ze zelf een vogelhuisje knutselen. 

Donderdag 14 april kunnen kinderen in Bibliotheek Oosterhout-De Klif een robot maken van plastic afvalmateriaal. En op zondag 24 april is er een activiteit voor het hele gezin in Bibliotheek De Mariënburg: het familiecollege ‘Help! Natte voeten!’ Je komt van alles te weten over wateroverlast. De kindercolleges zijn gratis, de workshop ‘vogelhuisje knutselen’ kost 12 euro.

Ook als volwassene kun je in de bieb kennis over duurzaamheid opdoen. In de aardbodem leven organismen als bacteriën, schimmels, protozoa, nematoden, mijten, slakken en wormen. Bodemdeskundige Marc Siepman vertelt in Bibliotheek Muntweg hoe al die kleine beestjes planten én jezelf veel gezonder maken. Entree 4 euro voor biebleden en 5 euro voor overige bezoekers.
Kijk voor volledig programma, leestips en ticketverkoop op de website www.obgz.nl/mvdd.