Scharrelkids gaan vogels spotten. (Foto: Peter van de Ven)
Scharrelkids gaan vogels spotten. (Foto: Peter van de Ven) Foto:

'Vogelpraat in het park'

NIJMEGEN - Het is weer tijd om op pad te gaan met de Scharrelkids want er is in het voorjaar veel te ontdekken over de vogelwereld. Woensdag 23 maart kunnen kinderen van 8 t/m 12 jaar mee op pad door park Brakkenstein. Deze ontdekkingstocht wordt georganiseerd door IVN Rijk van Nijmegen in samenwerking met De Bastei en Hortus Nijmegen.

De ene dag zitten er honderden ganzen in een weiland en de volgende dag zijn ze verdwenen. Waar zijn ze dan heen? Welke vogels vormen groepen, welke zwerven liever alleen rond of blijven gezellig met zijn tweeën? Veel vogels trekken naar het warme zuiden maar welke vogels zijn er gebleven? En zijn er misschien al trekvogels uit het zuiden weer naar Nederland teruggevlogen? Wat hoor je aan het geluid van vogels? Allemaal vragen waarop de kinderen antwoord krijgen.

De ontdekkingstocht start om 14.30 uur in de Theetuin van de Hortus Nijmegen aan de d'Almaresweg 22d in Nijmegen. Om 16.30 uur kun je daar weer opgehaald worden. Er wordt een flinke wandeling gemaakt dus trek goede schoenen aan. De begeleiders van IVN Rijk van Nijmegen zorgen voor verrekijkers en wat eten en drinken. 

Deelname 3,00 euro. Vrienden van de Bastei en IVN Rijk van Nijmegen betalen 1,50 euro. 

Aanmelden via debastei.nl/ontdekkingstocht of bel tel. 024-3297070.