Dansen voor vrede

NIJMEGEN - Biodanza-docenten Julia Arnscheidt en Melinda Munter verzorgen zondag 27 maart in Roomsch Leven aan de Heyendaalseweg in Nijmegen een dansdag voor vrede.

De directe aanleiding voor deze dag is: er is oorlog. Niet alleen in Oekraïne maar ook op heel veel andere plekken op aarde waar het nieuws geen aandacht meer voor heeft. "Oorlog zorgt voor verharding aan alle fronten. De berichtgeving over de oorlog heeft ook invloed op ons hier in Nederland. Misschien word je bang. En misschien laat je je verleiden om mee te gaan in het grote verhaal van goed en kwaad. Maar er is ook nog een ander verhaal", aldus de docenten.

"Rolando Toro, een Chileense medisch antropoloog, heeft met biodanza een ongekend antwoord op oorlog gegeven. Hij zag dat er altijd veel oorlog in de wereld is omdat we vergeten zijn wie we eigenlijk zijn. Als je mensen verbindt met liefde, dan verandert er iets. Rolando Toro wilde de hele planeet laten dansen. Hij wilde een atoombom van liefde laten ontploffen. Om ons allemaal te helpen herinneren dat we liefde zijn. Ook als we hem soms niet kunnen voelen." 

"Op de dansdag voor vrede gaan we in twee biodanzaworkshops vrede onderzoeken en ervaren. Vrede zit in een ieder van ons en hoe meer we ons daarvan bewust zijn hoe makkelijker we kunnen bijdragen aan vrede op aarde. Een ieder van ons is hierin belangrijk. Want iedereen is bijzonder en uniek. Daarom nodigen we je van harte uit om mee te dansen. Je bent meer dan welkom!"

Meer info en aanmelden via Julia Arnscheidt: info@loveinmotion.nl of tel. 06-25007217.