Pieter Nabbe.
Pieter Nabbe. Foto:

Nijmeegse zanger komt met nieuw album

NIJMEGEN -  De Nijmeegse zanger/tekstschrijver Pieter Nabbe released zondag 27 maart in LUX zijn nieuwe album 'More Love & Mellon Collie'. 

Het album is zijn eerste soloproject en bevat een collectie covers van artiesten die de zanger bewondert. Het verbindend thema is de liefde met een melancholisch randje. Het concert in LUX Nijmegen begint om 16.00 uur. Entree 12,50 euro.

In zijn eigen songs, met band Juneville, is Nabbe steeds op zoek naar elegante melodieën die zijn teksten dragen. Dat zette hem er toe te onderzoeken wat zijn inspiratie is en waarom sommige liedjes hem zo blijven raken.

Het zoeken naar bekende en minder bekende liedjes die hij wilde zingen, nam een paar jaar in beslag. Nabbe: “Tijdens de pandemie, en zeker tijdens de lockdown, was dat niet zo erg; eindeloos dwalen op Spotify en YouTube. En eenmaal in de studio kon ik in alle rust werken, daar was plaats genoeg.”

Samen met producer/gitarist BJ Baartmans bracht hij ongeveer een dozijn nummers terug tot de basis om ze vervolgens opnieuw, ingetogen, te arrangeren. Verder werkte Nabbe samen met onder meer zangeres Marieke Bakker.



Nabbe is zanger/tekstschrijver van de Nijmeegse band Juneville. Hij woont sinds 1990 in Nijmegen waar hij Nederlandse Taal & Letterkunde studeerde. Hij is docent Nederlands op het mbo. Met Juneville maakte hij twee zeer goed ontvangen albums: In the Garden (2016) en Obey the Heart (2019). Hiervoor had Pieter nooit gezongen. Het overlijden van een goede vriend spoorde hem aan een liedje te schrijven als herinnering aan die vriendschap. Dat was Take a Ride, dat direct opviel; het Arnhemse label Kroese Records toonde interesse en nam de band op in haar stal.

Juneville speelde de afgelopen jaren in Doornroosje, LuxorLive, op het Valkhof Festival en op het Bevrijdingsfestival in Wageningen. In 2019 werd Juneville door 3voor12 Gelderland genomineerd voor beste live act en beste nieuwkomer.


Via deze link kun je het album beluisteren: https://soundcloud.com/user-535846612

Of op Spotify: https://open.spotify.com/album/4kciE70YBzF7u9as1kLNY7