Nijmeegse scholieren doen mee aan E-waste race

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Twintig basisscholen uit de Dar-regio doen van maandag 14 maart tot en met donderdag 7 april mee met de E-waste Race. “Alle scholen gaan vier weken lang de strijd aan om zoveel mogelijk elektronisch afval (e-waste) bij mensen uit hun buurt op te halen. Zodat dit hergebruikt of gerecycled kan worden. Zo leveren ze een prachtige bijdrage aan de circulaire economie!”, aldus Dar. 

Woont u in de buurt van een van de deelnemende scholen? Dan kunt u van maandag 14 maart tot en met donderdag 7 april makkelijk en gratis uw kleine elektronisch afval thuis laten ophalen. Dit zijn kapotte of oude apparaten met een stekker eraan of een plek voor een batterij. Denk hierbij aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje maar ook aan oude of kapotte kabels en adapters. Inktcartridges en batterijen vallen niet onder e-waste! Meldt uw e-waste online aan op de website www.ewasterace.nl.

Schoolreis

In de gemeente Nijmegen doen maar liefst vijf basisscholen mee: basisschool de Aldenhove, Petrus Canisius, de Sterredans, de Lindenhoeve en Vrijeschool Meander. De kinderen van de deelnemende scholen krijgen punten voor het ingezamelde e-waste. De school met de meeste punten wint een schoolreis. Dus meldt uw kapotte of oude elektronische apparaten ook online aan! 

Als dank voor uw bijdrage in de strijd tegen e-waste, krijgt u kortingscodes voor mooie duurzame producten. 

De E-waste Race

Van maandag 14 maart tot en met donderdag 7 april organiseert Dar samen met Road2Work@Dar en Wecycle de E-waste race. Tijdens dit educatieve project leren kinderen op actieve manier over het recyclen van elektronische apparaten. En wat voor effect dit heeft op mens en milieu. Ook komen onderwerpen als grondstoffen, het belang van minder gebruiken en hergebruiken aan bod. 

Na een gastles zijn de scholieren klaar om daadwerkelijk hún steentje bij te gaan dragen aan het circulair maken van onze regio. Door de fysieke inzamelactie van elektronisch afval met hun eigen buurt.