Inschrijven voor Zeven voor Leven

Algemeen Kort nieuws

BERG EN DAL - Zeven voor Leven staat dit jaar voor zondag 22 mei op de sportkalender. Deelnemers gaan de uitdaging aan om zeven keer, of zo vaak ze kunnen, een (autoluwe) parcours van z’n 20 kilometer door de omgeving van de gemeente Berg en Dal per fiets af te leggen. Dat mag een racefiets zijn, een mountainbike maar ook handbikes en e-bikes zijn toegestaan. Rijd je alle zeven rondes uit, dan overwin je meer dan 2.000 hoogtemeters. De opbrengsten gaan naar Stichting Kanker Zien. 

In 2019 vond de 1e editie van Zeven voor Leven plaats. Daar werd door de deelnemers een bedrag van ruim 163.000 euro bij elkaar gefietst. Voorzitter Dion Sluijsmans: “Er is ook dit jaar een diversiteit aan side-events en activiteiten rondom het parcours voor deelnemers en toeschouwers. We streven naar duizend deelnemers die samen zeker weer veel geld ophalen. En dat is nodig. Kanker wacht niet tot corona voorbij is.”

Kanker eerder zien

De opbrengsten van Zeven voor Leven gaan naar Stichting Kanker Zien. “Hoe eerder we kanker zien, hoe gerichter je kunt behandelen. Dat is het motto van Zeven voor Leven en Stichting Kanker Zien, en daar zijn wij het helemaal mee eens”, aldus Marieke Kokkeler, manager Radboud Oncologie Fonds. “Een snelle diagnose kan de prognose verbeteren, maar zorgt vooral ook voor een betere kwaliteit van leven als je weer geneest.”

Het Radboud Oncologie Fonds is blij met de organisatie van Zeven voor Leven. “Door het mooie bedrag wat in de afgelopen edities door Zeven voor Leven bij elkaar is gefietst zijn verschillende onderzoeken gefinancierd naar prostaat-, blaas- en borstkanker”, weet Kokkeler. “Dat is hard nodig want in 2021 hebben meer mensen dan ooit te horen gekregen dat ze kanker hebben. Onderzoek blijft dus nodig.”

Inschrijven

Inschrijven kan als individuele deelnemer, maar (bedrijven)teams zijn ook welkom. “Bij inschrijving ontvang je een exclusief Zeven voor Leven fietsshirt, een bidon, kun je gratis deelnemen aan fietsclinics en nog veel meer. Maar het belangrijkste is dat jij zoveel mogelijk donaties ophaalt. Donaties die ten goede komen aan onze gezamenlijke strijd tegen kanker. Dus schrijf je nu in en haal het beste uit jezelf!”, aldus Sluijsmans. 

#voorwiefietsjij

www.zevenvoorleven.nl