Radboud in’to Languages verzorgt gratis webinarreeks Oekraïens

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Veel mensen in Nederland dragen de vluchtelingen uit Oekraïne een warm hart toe en komen in actie. Ook Radboud in’to Languages draagt graag een steentje bij. Op 24 en 31 maart en 7 april verzorgt het expertisecentrum voor taal en communicatie van de Radboud Universiteit een gratis webinarreeks Oekraïens. Steeds van 16.00 tot 17.00 uur.

“De mensen uit Oekraïne die in Nederland komen, hebben in allerijl huis en haard achtergelaten en moeten er nu het beste van maken in een vreemd land. Dat is moeilijk. Gelukkig zijn er heel veel betrokken Nederlanders die hun uiterste best doen om deze mensen te helpen. Vrijwilligers, zorgmedewerkers, overheidsmedewerkers, leerkrachten en mensen die vluchtelingen onderdak bieden. Voor deze mensen kan het prettig zijn om de taal een beetje te kunnen verstaan en spreken en meer te weten over de Oekraïense cultuur. Radboud in’to Languages weet als geen ander hoe belangrijk het is om elkaar te kunnen begrijpen, en de bijdrage die taal daaraan kan leveren. Voor het talencentrum is het dan ook vanzelfsprekend om deze gratis webinarreeks aan te bieden.” 

De webinars duren een uur en behandelen de basis van het Oekraïens. Wat voor taal is het?  Hoe oud is de taal? Hoe verwant is het aan de buurtalen? Hoe begin je een gesprek? Hoe heet je iemand welkom? Hoe stel je jezelf voor? Wat is er typisch aan de cultuur?

Schrijf je in voor de gratis webinarreeks Oekraiëns via www.ru.nl/radboudintolanguages/taaltrainingen/oekraiens/aanmelden-gratis-webinarreeks-oekraiens/