Boswachter Tim (met pet) en groep 8 van basisschool Petrus Canisius. (Foto: David van Haren)
Boswachter Tim (met pet) en groep 8 van basisschool Petrus Canisius. (Foto: David van Haren) Foto: David van Haren

Schoolklas op safari met Boswachter Tim

Algemeen

NIJMEGEN - Samen met Boswachter Tim op safari. Hoe tof is dat! Groep 8 van basisschool Petrus Canisius ging dinsdag 22 maart met de bekende Nijmegenaar op pad in de binnenstad. Daar gingen ze op zoek naar beestjes en plantjes. 

De stadssafari is onderdeel van vergroeningsacties van Hartje Nijmegen, Operatie Steenbreek en bewoners van de binnenstad. Binnenkort volgen nog twee stadssafari’s, een hittestress meeting en geveltuintjes-doedagen. 

De gemeente Nijmegen financiert de actie vanuit Actieplan Binnenstad.

Ontdekken

Ook al woon of kom je al jaren in het centrum, er valt nog genoeg te ontdekken. Stadsnatuur bijvoorbeeld! Ook op de meest onverwachte plekken. Het gaat erom dat je anders kijkt. Dat was precies wat groep 8 van basisschool Petrus Canisius samen met Boswachter Tim deed. 

Ambassadeur

Tim Hogenbosch is niet alleen bekend van het tv-programma Beestenbrigade en Nijmegenaar van het jaar 2020, maar ook ambassadeur van Operatie Steenbreek. Die campagne richt zich op het vergroenen van tuinen onder het motto ‘Stenen eruit, GROEN erin!’.

Boswachter Tim nam de schoolklas een uur lang mee door de binnenstad, op zoek naar stoepplantjes en beestjes. Juf Vera van den Heuvel: “Het is superleuk! Ze doen enthousiast mee.” Dat klopt, zegt Kiki Blom (11): “Leuk om op zoek te gaan naar de natuur in de stad.” “Je gaat zo wel anders kijken”, reageert de 11-jarge Louk Peters halverwege de route. “En ik heb geleerd dat sommige dingen uit zichzelf groeien!”

Zelf aan de slag

Wil jij ook op zoek naar stadsnatuur in je eigen omgeving? Ga dan mee met een van de stadssafari’s onder begeleiding van een gids van De Bastei, centrum voor natuur en cultuurhistorie (10 april en 4 september). Of meld je aan voor de hittestress meeting en praat met weervrouw (en meteoroloog) Margot Ribberink mee over versteende ‘hotspots’ en koele groene plekken in de binnenstad (12 april). Centraal staat de actie om minstens 100 geveltuintjes aan te leggen. 

Tijdens twee speciale doedagen in mei en september kun je samen met je buren aan de slag. Operatie Steenbreek en NL Bloeit! zorgen voor materiaal, begeleiding en gezelligheid. Samen aan de slag voor een groene binnenstad.

Meld je aan op www.debastei.nl/actieplanbinnenstad

Meer informatie: www.steenbreeknijmegen.nl


Afbeelding