Wethouder Bert Velthuis wipte de eerste tegel.  (Foto: David van Haren)
Wethouder Bert Velthuis wipte de eerste tegel. (Foto: David van Haren) Foto:

Nijmegen doet weer mee aan NK Tegelwippen

Algemeen

NIJMEGEN - Maandag 21 maart was niet alleen het begin van de lente, maar op deze dag vond ook de aftrap plaats van het NK Tegelwippen. Nijmegen gaat de strijd aan met Arnhem en zo’n vijftig andere Nederlandse gemeenten. 

Wie de meeste tegels per inwoner wipt, wint de Gouden Tegel. De eerste wipactie van 2022 vond plaats bij de Wijkfabriek in de Wolfskuil. Samen met wijkbewoners zijn tegels verwijderd om plaats te maken voor groen.

Dé wijkplaats

De Wijkfabriek is dé wijkplaats in de Wolfskuil. Hier kunnen buurtbewoners komen bijpraten, lunchen of flexwerken. Ook vinden hier regelmatig culturele en muzikale activiteiten plaats. 

Maar de Wijkfabriek is ook een centrum dat nog omgeven is door een grote hoeveelheid stoeptegels. Maar hierin komt verandering! Steenbreek-tuinadviseur Ine Voets heeft een ontwerp gemaakt voor meer groen rondom de Wijkfabriek. En om dit te kunnen realiseren, zijn deze wek de eerste tegels gewipt zodat er plaats komt voor bloemen en planten.

Groene initiatieven

Wethouder Bert Velthuis wipte de eerste tegel op deze zonnige ochtend. Samen met buurtbewoners zijn er niet alleen tegels gewipt, maar werden er ook groene initiatieven bedacht om de wijk mooier en groener te maken. Tevens kregen de bewoners een plantje mee voor in hun eigen tuin.
“Tijdens het NK Tegelwippen van 21 maart tot 31 oktober gaan we tegels wippen. Door de stenen te vervangen door groen komen er meer vogels en vlinders in de stad. Ook wordt het ‘s zomers minder heet en na een hoosbui minder nat. Daarnaast knapt de stad ervan op en jijzelf ook! Groen is goed voor je gezondheid. Kortom, groen draagt op heel veel manieren bij aan een leefbare en aantrekkelijke stad”, aldus Operatie Steenbreek Nijmegen.

“En daar kun jij aan meehelpen door mee te doen aan het NK Tegelwippen! Laat je tegels kosteloos ophalen door onze Tegeltaxi wanneer je een groene tuin gaat aanleggen. Of laat je adviseren door een van onze tuinadviseurs, hoe jij jouw tuin het beste kan inrichten.” 

Kijk voor meer informatie op www.steenbreeknijmegen.nl.

(Foto: David van Haren)