Nieuwe muziek Goede Week

NIJMEGEN - Smart is een project van het Arnhemse ensemble Septime en het Nijmeegse vocaal ensemble Consorte. Geïnspireerd door de madrigali spirituali van Carlo Gesualdo da Venosa uit 1611 zijn zij op zoek gegaan naar muziek voor de Goede Week van hedendaagse componisten. De ensembles brengen muziek ten gehore van de Gelderse componisten Berry van Berkum, Nico Huijbregts, Andries van Rossem en Lucas Wiegerink. Elk van hen koos één van de zes-stemmige Tenebrae Responsories van Gesualdo als inspiratiebron. Ook klinken er composities van Gesualdo.
De concerten zijn op zaterdag 2 april in de Antonius van Paduakerk aan de Groesbeekseweg 96 in Nijmegen; donderdag 7 april in de Koepelkerk aan het Jansplein 60 in Arnhem en vrijdag 8 april in de Grote kerk aan de Kerkstraat 32 in Velp. Steeds om 20.30 uur. Entree: 20,00 euro, CJP 10,00 euro. Reserveren: info@septime.nl.


Schaaktoernooi in Lent

LENT - De jeugdafdeling van UVS Nijmegen verzorgt zaterdag 9 april in De Ster aan de Queenstraat 37b in Lent het eerste regionale EquivaLent schaaktoernooi. Voor iedereen van 5 tot 18 jaar. Deelnemers spelen 7 schaakpartijen tegen spelers van vergelijkbare sterkte. Aanvang 11.30 uur. Rond 16.30 uur prijsuitreikingen. Aanmelden vóór 2 april via info@8keer8.nl o.v.v. naam, geboortedatum en indien van toepassing je rating, de stap waarin je les krijgt, Chessity diploma's, de club waarbij je speelt en je KNSB-nummer. Je betaalt op de toernooidag contant 5,00 euro om te mogen meedoen.