Aandacht voor de 'pareltjes'. (Foto: Marcel Krijgsman)
Aandacht voor de 'pareltjes'. (Foto: Marcel Krijgsman) Foto: Marcel Krijgsman

Boekenproeverij in bieb: boekenpanel geeft leestips en presenteert mooiste 'pareltjes'

NIJMEGEN - Je kent het vast wel, je loopt in de bieb of de boekhandel en hebt geen idee welk boek je moet kiezen. Tijdens de Boekenproeverij op maandag 4 april in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen krijg je leestips van boekenexperts.

Tijdens de Boekenproeverij neemt een boekenpanel op het podium in de bieb plaats. Het panel bestaat uit boekverkoper Hanneke Lucassen (Dekker v.d. Vegt), universitair docent Engelse literatuur Usha Wilbers (Radboud Universiteit) en klantadviseur Hanneke Huidekoper van de Bibliotheek Gelderland Zuid. 

'Pareltjes'

Zij zullen enthousiast vertellen over hun favoriete boeken. Boeken die al enige tijd geleden zijn gepubliceerd, maar opnieuw aandacht verdienen. Oftewel, de ‘pareltjes’ uit de collectie van de Bibliotheek Gelderland Zuid en juist niet de populaire titels die momenteel in de top 10-lijsten van kranten en tijdschriften. Leeskringleden en andere leesliefhebbers kunnen deze avond inspiratie opdoen.

Stadsdichter

De presentatie is in handen van stadsdichter Heidi Koren. Na afloop krijgen de bezoekers een boekje mee naar huis met de titels die deze avond zijn besproken, plus een aantal aanvullende leestips.

De Boekenproeverij in Bibliotheek De Mariënburg aan Mariënburg 29 in het centrum van Nijmegen begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur. 

Kaarten

Kaartjes zijn verkrijgbaar aan de balie in de bibliotheek of via www.obgz.nl/agenda. Voor bibliotheekleden en studenten kost een kaartje voor het bijwonen van de Boekenproeverij 6 euro, overige bezoekers betalen 8 euro.
Meer info: www.obgz.nl