Memorial Willy Hautvast

NIJMEGEN - Het Nijmeegs Senioren Orkest (NSO) verzorgt zondag 10 april in De Vereeniging in Nijmegen een muzikaal eerbetoon aan de in mei 2020 overleden oud-dirigent, multi-instrumentalist, arrangeur en componist Willy Hautvast. 

Op het programma optredens van twee ensembles van het Orkest Koninklijke Luchtmacht, het NSO zelf en pianist Willie Hautvast jr. die een ode brengt aan zijn vader. Aanvang 14.15 uur, entree 15 euro. Kaartjes bestellen via www.stadsschouwburgendevereeniging.nl of bij leden Nijmeegs Senioren Orkest. In mei 2020 overleed onverwacht de Nijmeegse musicus, componist en arrangeur Willy Hautvast. De multi-instrumentalist stond als bewaker, promotor en vernieuwer van de muziek voor harmonie, fanfare en brassband (HaFaBra) aan de basis van bijna 1000 composities en arrangementen. Ook legde hij in 1977 persoonlijk het fundament voor het Nijmeegs Senioren Orkest (NSO) - het allereerste seniorenorkest in Nederland - dat hij tot 2017 40 jaar lang dirigeerde.


Catalogus 50x Jozef Israëls

NIJMEGEN - Naast de tentoonstelling 50x Jozef Israëls in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, is er nu ook een catalogus. Daarin word je door gastconservator Mariska Jansen dieper meegenomen in de wereld van Jozef Israëls. In de catalogus staat een voorwoord van Chris van Weel, nazaat van de schilder zelf. Reserveer een exemplaar (12,50 euro) via israels@hvdng.nl. Of kom langs en maak de kruiswoordpuzzel en maak kans op gratis exemplaar.


Voorjaarsconcert

NIJMEGEN - Het Nieuw Nijmeegs Kamerorkest brengt zondag 27 maart het vioolconcert van Jean Sibelius met solist Richard Lazar en de tweede symfonie van Johannes Brahms ('Pastorale') genoemd, ten gehore in de Groenestraatkerk aan de Groenestraat 229 in Nijmegen. Aanvang 15.00 uur. Kaarten kosten 17,50/15,00 euro en verkrijgbaar via www.ticketkantoor.nl/shop/P12-Nijmegen.