Cas Odenthal in discussie met scheidsrechter Jochem Kamphuis tijdens NEC - Sparta Rotterdam. (Foto: Broer van den Boom/Orange Pictures)
Cas Odenthal in discussie met scheidsrechter Jochem Kamphuis tijdens NEC - Sparta Rotterdam. (Foto: Broer van den Boom/Orange Pictures) Foto: Broer van den Boom

NEC ziet zich weer genaaid worden en heeft impuls nodig in laatste seizoensblok

NEC kan maar moeilijk met een goed gevoel terugkijken op het voorlaatste competitieblok. Nu de Eredivisie een week stilligt vanwege de interlandperiode, is het tijd om vooruit te kijken. Wil NEC nog wat van dit seizoen maken, zal het moeten gaan stunten.

Want de gelijke spelen in eigen huis tegen Heracles (0-0), RKC Waalwijk (1-1) en Sparta (0-0) zijn simpelweg onvoldoende. Zeker als je in thuiswedstrijden tegen AZ (1-3) en Feyenoord (1-4) geen vuist weet te maken. Daarom is het al met al een teleurstellende periode geweest voor NEC, met slechts één zege uit negen duels. De komende zes bieden bovendien weinig perspectief. Nog vier ploegen uit de top zes worden getroffen en thuiswedstrijden tegen laagvliegers (Go Ahead Eagles en Fortuna Sittard) zijn dit seizoen geen garantie voor succes.

Dan moet NEC zich maar vasthouden aan het feit dat het nu eindelijk haar gewenste spits binnen de gelederen heeft: Wilfried Bony. Daarbij opgeteld dat uitwedstrijden dit seizoen vrijwel altijd een garantie voor succes zijn, kan de wedstrijd volgende week tegen SC Cambuur de Nijmeegse ploeg de gewenste impuls geven. De gifbeker op arbitraal niveau zal toch wel een keer leeg zijn?

Maar deze week zijn eerst de ogen gericht op de internationals van NEC. Danny Vukovic speelt met zijn Australië de finales voor een WK-ticket. Het Marokko van Souffian El Karouani doet dat ook, maar de linksback ontbreekt in de selectie. Elayis Tavsan is wel uitgevlogen: in de Zeisterbossen meldde hij zich deze week voor het eerst bij Jong Oranje. Tot slot is Robin Roefs weer op pad met Oranje O19.