Speciale voorstelling in Marikenhuis

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - In het Marikenhuis aan de Slotemaker de Bruïneweg 163 in Nijmegen heeft zondag 10 april een bijzondere voorstelling plaats over het verwerken van een ernstige ziekte met dans, performance, foto’s en een dialoog. Aanvang 15.00 uur, gratis toegang. Voor aanmelding en meer informatie: www.marikenhuis.nl. Bij veel belangstelling is er 16.30 uur een tweede voorstelling.

‘We doen dit samen’, zei fotograaf John Kraft de dag nadat zijn vrouw Debora Heijne te horen had gekregen dat ze borstkanker had. Vervolgens stelde hij voor om het hele traject vast te leggen in beeld. Zo ontstond de fotoserie Touched, die nu te zien is in het Marikenhuis. Toen ook ontstond het idee om dit behandelproces vorm te geven in een performance, Funny Feeling. Centraal staat de wijze waarop kunst een stem kan krijgen in de dialoog die noodzakelijk is om een passende behandeling in te zetten. Deze dialoog vindt thuis plaats met familieleden, partners, vrienden en collega’s en in het ziekenhuis met het behandelend team.

Aan de hand van de fotoserie Touched en de performance Funny Feeling gaan zondagmiddag 10 april John Kraft (fotograaf), Debora Heijne (kunsteducator), Rebecca Berry (verpleegkundig specialist), Helga Verheugd (yoga-dansdocent en theatermaker) en Cathy Same Lottin (yogadocent, zelf borstkanker gehad) in het Marikenhuis met de toeschouwers het gesprek aan. De fototentoonstelling Touched kan bij binnenkomst in het Marikenhuis bekeken worden.