Alex Bangura van SC Cambuur en Ilias Bronkhorst van NEC Nijmegen strijden om de bal.
Alex Bangura van SC Cambuur en Ilias Bronkhorst van NEC Nijmegen strijden om de bal. Foto: Foto: Henk Jan Dijks/Orange Pictures

NEC moƩt zondag winnen tegenCambuur, anders lijkt de ploeg wel klaar

Algemeen

NIJMEGEN - De druk ligt er vol op komende zondag: de verliezer van SC Cambuur-NEC verliest plek acht, de laatste felbegeerde plek voor de play-offs, uit het zicht. FC Groningen staat daar nu met 36 punten. Dat zijn er drie meer dan Cambuur (nummer 9) en vier meer dan NEC. Bij winst op de Friezen wipt NEC in ieder geval over de mede-promovendus uit het noorden heen en nadert het FC Groningen tot op een punt. Winst op Cambuur wordt echter niet eenvoudig: de ploeg presteert dit seizoen uitstekend en won eerder dit seizoen het duel in Nijmegen met 2-3.

Bij NEC keert Elayis Tavsan met een heerlijk gevoel terug van zijn interlandperiode. De vleugelflitser debuteerde voor Jong Oranje en deed dat met twee hele belangrijke treffers. 

Andere international Ali Akman speelde met Jong Turkije, Robin Roefs keepte een helft voor Oranje O19 en Danny Vukovic keek vanaf de bank toe bij zijn Australiƫ.

De wedstrijd Cambuur-NEC is het toetje van speelronde 28 en trapt zondagmiddag af om 16.45 uur in Leeuwarden. De scheidsrechter is Pol van Boekel, de VAR is Jeroen Manschot.