Elayis Tavsan viert zijn doelpunt tijdens de U21 UEFA EURO kwalificatiewedstrijd tussen Nederland U21 en Zwitserland U21.
Elayis Tavsan viert zijn doelpunt tijdens de U21 UEFA EURO kwalificatiewedstrijd tussen Nederland U21 en Zwitserland U21. Foto: Peter Lous/Orange Pictures

Droomdebuut Tavsan bij Jong Oranje: binnen tien minuten twee goals

Algemeen

NIJMEGEN - Elayis Tavsan heeft dinsdagavond zijn debuut gemaakt voor Jong Oranje en hoe. De vleugelaanvaller kwam in de 69e minuut het veld in voor Joshua Zirkzee en was gelijk belangrijk met twee doelpunten tegen de beloften van Zwitserland.

Tavsan werd voor het eerst opgeroepen door bondscoach Erwin van der Looi. In het EK-kwalificatieduel tegen de leeftijdsgenoten van Bulgarije (0-0) maakte hij geen minuten, maar in Deventer mocht hij het laten zien. 

In de belangrijke wedstrijd tegen groepshoofd Jong Zwitserland kwamen de Nederlandse beloften lang niet tot een doelpunt. Ze kwamen zelfs met tien man te staan: Wouter Burger moest het veld verlaten na zijn tweede gele kaart.

Toen betrad Tavsan het veld en binnen tien minuten had de debutant van NEC er twee in liggen. De eerste was een intikker, maar vooral de tweede was een typische Tavsan-goal. Vanaf rechts kwam de Rotterdammer naar binnen en met zijn linker schoot hij de bal vanaf randje zestien strak in de kruising. Tavsan nam de volledige productie voor zijn rekening: het duel eindigde in 2-0.