Ontspannen sfeer tijdens Music Meeting Festival.
Ontspannen sfeer tijdens Music Meeting Festival. Foto: Mohanad

Music Meeting Festival 2022 presenteert ‘Cuba Upside Down’

Algemeen

NIJMEGEN - Music Meeting Festival keert deze lente weer terug naar Park Brakkenstein in Nijmegen. De 36e editie vindt traditiegetrouw plaats in het Pinksterweekend op zaterdag 4, zondag 5 en maandag 6 juni en heeft als thema ‘Cuba Upside Down’. 

Music Meeting verwelkomt dit jaar zowel gevestigde artiesten als opkomend talent uit de invloedrijke Cubaanse muziekscene. De eerst bevestigde namen zijn Alain Pérez, Osain del Monte en PingPong Piano. Het programma wordt aangevuld met optredens van artiesten uit alle windstreken, waaronder DamirImamovic, Rita Payés en Antibalas. 

De eerste namen van artiesten buiten het Cuba thema zijn eveneens van een bijzonder kaliber. Zo is de Spaanse zangeres en trombonist Rita Payés een ware (YouTube-)sensatie, doet de Bosnische Sevdah zanger Damir Imamovíc het festival aan met het project ‘Singer of Tales’ en vertegenwoordigt Antibalas uit New York afrobeat in optima forma.

Beste artiesten

Music Meeting Festival gaat dwars door stijlen, genres en culturen en biedt al ruim 35 jaar een podium aan de beste artiesten wereldwijd: musici die zelden of nooit in Nederland te zien zijn geweest, met nieuwe projecten of in bijzondere samenstellingen. 

Music Meeting Festival presenteert niet één genre muziek, maar programmeert zeer breed: van nieuwe coproducties van opvallende jazzmusici, de nieuwste salsa uit Cuba tot Aziatische avant-garde.

Online ticketverkoop via de website www.musicmeeting.nl. Kaarten voor Music Meeting Festival 2020 blijven geldig voor de festivaleditie van 2022.