Noa Peeters: "Ik kan niet wachten om verder te mogen groeien."
Noa Peeters: "Ik kan niet wachten om verder te mogen groeien." Foto: eigen foto

Nijmeegse Noa Peeters in finale Miss Diversity Netherlands 2022

Algemeen

NIJMEGEN - De Nijmeegse Noa Peeters (20) mag zich finalist Miss Diversity Netherlands 2022 noemen. “Ik ben hier echt super blij mee. Ik wil namelijk elk meisje en jongen laten zien dat alles mogelijk is zolang jij dat zelf wil of kan!” 

Door Marcel Witlox

Deze Miss-verkiezing is geen klassieke Miss-verkiezing waar dames met ‘de ideale maten’ de jury moeten overtuigen van hun kwaliteiten.  

“Miss Diversity Netherlands staat eigenlijk voor iedereen die onder diversiteit valt. Denk aan mensen met een lichamelijke beperking, een maatje meer of minder, andere haarstijl, andere cultuur. Iedereen valt onder diversiteit en iedereen is uniek.” 

Doorgroeien

Noa houdt van dansen, zingen, shoppen, sporten en oefenen met make up. “Ik vind het erg leuk om mee te doen aan een Missverkiezing omdat ik zo mijn vrouwelijk kant kan laten zien. Ik vind het ook erg leuk om hierin door te groeien en het is een supermooi traject en een supermooie uitdaging.” 

Wat is jouw motivatie om mee te doen? “Ik doe mee omdat ik het belangrijk vind om te laten zien dat iedereen uniek is. Ik ben een meisje met een maatje meer en ADHD. Ik heb me hier nooit voor geschaamd want je bent mooi zoals je bent. Ik wil laten zien dat je er mag zijn ongeacht wie je bent of wat je hebt. Ik sta daar voor alle meisjes en jongens die zichzelf niet mooi vinden (wat ze wel zijn) of onzeker zijn over zichzelf.”  

Onzekerheden

“Iedereen heeft zijn onzekerheden ook al geven we dit niet gauw toe. Ik ben zelf ook wel eens onzeker over mezelf. Dit is een normale emotie en ik wil laten zien dat het oké is om je onzekerheden te laten zien.”
“Ik heb mezelf opgegeven voor deze verkiezing. Ik zag een sponsorbericht voorbijkomen op Instagram en ik dacht ‘waarom niet’? Ik hou ervan om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Deze Missverkiezing was precies zo’n uitdaging.”

“Ik denk dat iedereen een kans heeft om te winnen. Ik zou graag willen winnen om te laten zien dat ongeacht wat mensen tegen je zeggen dat je daar nooit naar moet luisteren. Als ik iets echt wil dan ga ik daar ook een volle honderd procent voor. Dat zou ik ook doen als ik mezelf Miss Diversity Netherlands 2022 mag noemen.”

Trots

“Ik heb vroeger vaak zat woorden gehoord die me raakte en waar ik als 13-jarige meisje me heel erg veel van aantrok. Vandaar dat ik nu wil laten zien dat je nooit naar onzin dingen moet luisteren. Als ik naar die mensen had geluisterd dan was ik nu niet waar ik nu sta. Ik ben super trots op mezelf en ik kan niet wachten om verder te mogen groeien.”

“Wat ik hoop te bereiken? Ik hoop een mooi platform te mogen bereiken voor iedereen. En daarmee bedoel ik ook echt iedereen. Ik hoop dat als mensen ergens mee zitten ze weten dat ze altijd bij mij terecht kunnen.”

De finale is op 14 mei. Een jury en het publiek maken uit wie zich Miss Diversity Netherlands 2022 mag noemen. Voor meer informatie en het uitbrengen van uw stem: www.missdiversitynetherlands.nl

Goed doel

Miss Diversity Netherlands zamelt geld in voor stichting Indira Nepal. Opgericht in 2018 met als doel het ondersteunen van opvanghuizen in Bhaisepati en Mahendranagar in Nepal.

 www.stichtingindiranepal.nl