Emilia van Oranje Nassau en Emanuel van Portugal voor Kasteel Wijchen.
Emilia van Oranje Nassau en Emanuel van Portugal voor Kasteel Wijchen. Foto:

Rondleidingen in Museum Kasteel Wijchen

Wandel mee van Steentijd naar vroege Middeleeuwen

WIJCHEN - Van 4 t/m 10 april staat Nederland in het teken van de Nationale Museumweek. Een week lang zetten 400 musea alle collecties en verhalen in de schijnwerpers. Na een renovatie en herinrichting is Museum Kasteel Wijchen omgetoverd tot een stijlvol en eigentijds ontdek- en beleefmuseum. Kom kijken in het vernieuwde museum tijdens één van de rondleidingen in de Nationale Museumweek.

Het museum beperkt zich niet meer tot de zolder van het kasteel. De kelder, begane grond en kapel zijn toegankelijk gemaakt en bij de museumroute betrokken. De kelder is ook toegankelijk voor minder validen. Met moderne middelen vertelt het museum verhalen van vroegere bewoners en het leven op het kasteel.

Woensdag 6 april nemen rondleiders je mee langs de topstukken in de museumcollectie. Wandel van de Steentijd naar de vroege Middeleeuwen. Ervaar het leven in een boerderij in de Bronstijd. Ontdek waarom rijke Romeinen naar Wijchen kwamen. Bewonder de bijzondere grafgiften van de Merovingers en nog veel meer. Zaterdag 9 en zondag 10 april ontdek je in de weekendrondleidingen alles wat je nog niet wist over Kasteel Wijchen. Het ontstaan in 1392, het gebouw, de bewoners en nog veel meer.

De rondleidingen starten om 14:00 uur. Deelname op vertoon van een museumticket. Vooraf aanmelden is niet nodig. 
Voor meer informatie kijk op:
www.museumwijchen.nl.

Afbeelding