Een detail van een werk van Elly Kuipers.
Een detail van een werk van Elly Kuipers. Foto:

Expositie voor een goed doel

NIJMEGEN - In de Lindenberg in Nijmegen is van maandag 4 t/m vrijdag 29 april de nieuwe expositie 'Zaaien doet oogsten' te zien, met werken van Elly Kuipers (1938-2016). 

Elly Kuipers was van jongs af aan een intuïtief kunstenaar en was van 1970 tot 2000 als docent verbonden aan de Lindenberg. Met haar overlijden liet ze ongeveer 8000 werken na, waaronder olieverfschilderijen op doek, linoleumsneden en schetsen. Al haar werk is te koop; de opbrengsten hiervan gaan naar een goed doel.

Al het werk van Elly is te koop via Stichting Elly Kuipers, evenals een speciaal boek over het werk. De stichting zet zich in om het nagelaten oeuvre van deze veelzijdige kunstenares te verspreiden door verkoop voor symbolische bedragen. De opbrengst komt geheel ten goede aan studie-subsidies voor jonge, vrouwelijke kunstenaars.

In haar CV geeft Elly een impressie van haar werk: "Dagelijkse gebeurtenissen, emoties, Bijbelse vertellingen en de vragen die een mens in de seizoenen van het leven kan tegenkomen, zijn voor mij aanleiding voor een vertaling naar papier in de vorm van prent, linosneden, olieverven, etsen, gouache of aquarel. Naast portretten en stillevens zijn ook het landschap en stadsgezicht lange tijd onderwerp geweest in mijn werk. Intuïtief vormen bomen, mensen en dieren telkens elementen van het geheel, waarbij een milde ironie spreekt.” Voor meer informatie: www.ellykuipers.nl of kijk op www.delindenberg.com.