Grootse klassiekers weer live in De Vereeniging

NIJMEGEN - Voor het eerst sinds corona presenteert De Vereeniging in Nijmegen weer een compleet klassiek seizoen. 

Programmeur Kenne Peters stelde een gevarieerd programma samen, in samenwerking met Phion en de Nijmeegse Stichting voor Kamermuziek. Van soloconcerten tot symfonieën en van kamermuziek tot grote werken voor koor en orkest: het aanbod is breed. 

Zo brengt Orkest van de Achttiende Eeuw, samen met Cappella Amsterdam en solisten, het beroemde Requiem van Mozart. Het New Zealand String Quartet speelt de complete strijkkwartetten van Beethoven. Cappella Amsterdam brengt vier verrassende programma's, voor zowel liefhebbers van traditionele koormuziek als voor muzikale avonturiers. Bijzonder wordt ook het filmconcert Hitchcocks Blackmail met live begeleiding van James Whale Orchestra & Postland. Veelbelovende jonge aanstormers maken hun opwachting in de serie Dutch Classical Talent. 

Kaartverkoop

Kaartverkoop via www.sedv.nl. Verder is de kassa geopend en telefonisch bereikbaar van woensdag t/m zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur, tel. 024 - 3 22 11 00.

De brochure is gratis af te halen aan de kassa van De Vereeniging. De concertseries staan gebundeld met een aantrekkelijke kortingsprijs. Uiteraard kunnen er ook losse tickets worden gekocht.